Duurzaam dineren in Veenendaal

Waar De Cultuurfabriek - Veenendaal

Op 11 december opent het duurzaamheidscafé weer haar deuren. Het thema is deze keer duurzame voeding. De zaal opent om 19:30 en om 20:00 gaat het programma van start, zoals gebruikelijk in de centrale hal van de Cultuurfabriek.

Deze keer mag u zelf aan de slag. Wim Bakker van Veenendaal4Fair geeft een korte presentatie over duurzame en FairTrade voeding. Ook de Ekoplaza,  de ecologische supermarkt in Veenendaal en de Good Fish Foundation geven een korte toelichting over bewuste voedselkeuzes. Na de pauze kunt u zelf, samen met andere deelnemers, het meest duurzame kerstdiner samenstellen. En met elkaar uitwisselen hoe u tegen verschillende mogelijkheden aan kijkt.U krijgt daarbij hulp en advies van de mensen van Veenendaal4Fair, EkoPlaza en de Good Fish Foundation.
De Veenendaalse Good Fish Foundation weet alles over duurzame vis. Met hun VISwijzer zullen ze laten zien welke vis je met een gerust geweten kunt eten en welke vis je beter even kan laten liggen. Advies over een duurzame vis bij je kerstdiner is toch mooi meegenomen!.

Het doel is om duidelijk te maken dat ook wat je eet invloed heeft op het milieu. Daarom willen we duidelijk maken wat er in Veenendaal en omgeving mogelijk is. De bedoeling is niet om voor te schrijven wat mensen wel of niet zouden moeten eten, maar wel om de gevolgen van de keuzes op voedselgebied duidelijk te maken. En in gesprek te raken over de keuzes die je maakt..

Om de smaak te pakken te krijgen is er In de pauze een proeverij van duurzame en regionale producten.

Het duurzaamheidscafé is een initiatief van Samen Duurzaam Veenendaal, een groep mensen van diverse pluimage die willen laten zien welke mogelijkheden er zijn om duurzamer te leven..

Bekijk de uitnodiging