Bezoek de streektuin van de Vallei Streekgroenten

Waar - Hessenweg 115 - 6741 JP Lunteren

Beleef het voorjaar

Bezoek tijdens de meivakantie de streektuin van de Vallei Streekgroenten. Boer Gerrit praat je bij over de lokale onbespoten groenten die daar geteeld worden. Je kunt heerlijk door de tuinen struinen en kinderen mogen hun eigen slaplantje poten. Het plantje krijgt jouw naam en als je wil kun je later terugkomen om jouw zelf geteelde sla op te eten.  

  • Ervaar hoe jouw eten geteeld wordt
  • Maak kennis met het groentenabonnement met initiatiefnemer Barrie
  • Poot je eigen slaplantje (en eet deze later op zodra deze geoogst is)
  • Wandel zelf door de tuinen of laat je rondleiden
  • Verschillende streekproducten aanwezig
  • Voldoende parkeergelegenheid

Bekijk de locatie in Google Maps

Vallei Streekgroenten

Barrie Geresteijn is initiatiefnemer van Vallei Streekgroenten. Hun doel is om lokale, onbespoten groenten voor een eerlijke prijs rechtstreeks aan de consument te verkopen. “Mijn droom is om terug te gaan naar grootmoeders tijd, met de technieken van nu. Groenten geteeld op een manier die gezond is voor de bodem en voor de consument. Maar dan minder arbeidsintensief door de inzet van robots voor het zaaien, wieden en oogsten”. Dat vraagt om een andere manier van telen, maar ook om meer bewustzijn bij de consument. Daarom nodigt Barrie iedereen uit om een kijkje te komen nemen.

Groentenabonnement

Wil je meegenieten van de oogst? Je kunt bij Vallei Streekgroenten een oogstdeel kopen of je abonneren op verse groenten. Iedere week krijg je dan lokale groenten op je bord, afhankelijk van wat er in het seizoen is. Een week vooraf weet je welke groenten er in je pakket zitten, zodat je jouw recepten kunt bedenken. Zo geniet je iedere week van gezonde, duurzame groenten.

Autospeurtocht

Deze activiteit is onderdeel van de Regio Foodvalley Autospeurtocht. Regio Foodvalley barst van de mooie en verrassende plekjes. In deze gratis autospeurtocht ga je het avontuur aan om de regio te ontdekken. 

Bekijk de autospeurtocht