Foodvalley Accelerator

Foodvalley NL en ScaleUp Company slaan de handen ineen en starten de Foodvalley Accelerator voor scale-ups in de agrifoodsector. Daarmee krijgen nu ook bedrijven ná de start-up fase ondersteuning.

De Foodvalley Accelerator richt zich op innovatieve Nederlandse agrifood ondernemingen met een schaalbaar product of dienst en een omzet van minimaal 100.000 euro.

De Foodvalley Accelerator vult een hiaat in het ecosysteem. Er zijn veel kleine, veelal jonge bedrijven en daarnaast grote gevestigde ondernemingen die al jaren bestaan. Van de start-ups overleeft slechts 4% de accelerator fase naar een omzet van 1 miljoen euro. Er is in die fase dus veel behoefte aan training en coaching.
Opzet programma

Het acceleratorprogramma is gebaseerd op Rockefeller Habits 2.0, de beproefde methodiek van Verne Harnish waarmee je groei initieert en begeleidt. Het is een praktische methode die effectiviteit (met de juiste mensen op de goede plek de juiste dingen doen) combineert met efficiëntie (dingen goed doen).

De Foodvalley Accelerator is ontwikkeld vóór en dóor ondernemers. Het programma focust op de business, maar vooral ook op de ondernemer zelf. De deelnemers worden ingedeeld in groepjes van 4 tot 6 ondernemers die maandelijks in ‘Accountability Sessions’ met een coach de voortgang bespreken.

Daarnaast zijn er ieder kwartaal thematische ‘Learning Days’ met inspirerende sprekers en verhalen van andere ondernemers. Tot slot worden alle ondernemers gekoppeld aan een persoonlijke mentor uit de agrifoodsector en profiteren ze van het Foodvalley netwerk.

Kijk hier voor meer informatie.