Internationale Foodvalley Summit: The Protein Plan(et)

Wereldwijd ‘terug’ naar de balans in de eiwitconsumptie; minder dierlijk en meer plantaardig. Tijdens de derde internationale editie van de Foodvalley Summit, The Protein Plan(et) op 17 oktober komen voedingsmiddelenproducenten, telers, veredelaars, investeerders, onderzoeksinstituten en overheid in Wageningen samen om oplossingen te delen, de verbinding tussen vlees, vis, zuivel en plantaardig te versterken en nieuwe business partners te vinden. Deze editie is een initiatief van Foodvalley NL in samenwerking met Wageningen University & Research, KeyGene en The Protein Cluster.

De Eiwittransitie

De Foodvalley Summit biedt een programma rondom drie thema’s: The bigger picture, The consumer perspective en Growing, breeding, soil. Bij The bigger picture krijgt de bezoeker een holistische kijk op de eiwittransitie, met aandacht voor de stand van de transitie en de nationale en internationale uitdagingen. Experts gaan in op het Nationale Eiwitplan (in wording) en hoe Nederland vanuit het kennisintensieve ecosysteem gaat bijdragen aan de Europese eiwitambitie.

De Consument

Hoe kan de consument verleid worden om meer plantaardige eiwitten te consumeren? Aan welke eisen moeten nieuwe producten als kaas- en visvervangers voldoen? Welke rol speelt de voedselomgeving? Bij het thema The consumer perspective horen we ‘best practices’ van gedragsverandering, rekening houdend met de routines van de consument.

Growing, Breeding, Soil

Welke eiwitrijke gewassen zijn geschikt voor ons klimaat? Welke innovatieve gewassen kunnen we verwachten? En hoe kunnen toekomstige verdienmodellen eruitzien? De eiwittransitie draait niet alleen om meer plantaardig eiwit, maar ook om lokale productie. Bij het thema Growing, breeding, soil besteden we aandacht aan plant en dier, aan bodem en biodiversiteit.

De Sprekers

Tijdens de Foodvalley Summit The Protein Plan(et) presenteren tal van nationale en internationale experts de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied.

  • Chris Kerr | New Crop Capital, Verenigde Staten
  • Ruud Zanders | Kipster, Nederland
  • Brad Vanstone | Plant Based Cheese, Nederland
  • Nicolas Hartmann | VLY Foods, Duitsland
  • Mathijs Huis in ’t Veld | Jack Bean, Nederland
  • Carola & Mattèo Piano | Innogusto /Gastronomeat, Nederland

Met bijdragen van Louise Fresco, Voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen University & Research en McDonalds.

Meer informatie & Aanmelden

Binnenkort is meer informatie over het programma beschikbaar. Meld u aan voor een ticket via www.foodvalleysummit.com (Foodvalley Summit ticket 95 euro, excl. btw).

Contact

Voor vragen over de Foodvalley Summit, mail naar l of neem contact op met Foodvalley NL via 0317 42 70 95.
Foodvalley Summit The Protein Plan(et) is een initiatief van Foodvalley NL in samenwerking met Wageningen University & Research, KeyGene, en The Protein Cluster en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.