Alle 32 agrifoodlabs in beeld

Innovatieve ondernemers en bedrijven die hun producten willen testen, optimaliseren en verder verbeteren kunnen terecht in 32 agrifoodlabs in Nederland. Deze laboratoria zijn gespecialiseerd in het analyseren en verbeteren van food of foodprocessen. Bijvoorbeeld met proefpercelen grond voor gewasteelt, maar ook met testopstellingen voor analyses van residuen van pesticiden of onderzoek naar voedingswaarden en vitaminen. Elk lab heeft eigen specialiteiten.

Al deze labs staan nu op de digitale kaart. Kennis, technologie en kansen voor de agri-, food- en feedsector liggen nu voor het oprapen.

Geen agrifoodlab is hetzelfde. Het ene lab richt zich op telers, handelaren en supermarkten die willen samenwerken. Het andere lab is gespecialiseerd in visserij of doet onafhankelijk onderzoek naar bijvoorbeeld voedselveiligheid en toetst met wettelijke eisen in de hand. Weer een ander lab geeft onderzoekers de professionele ruimte voor het testen van eigen concepten.  

Op de kaart vind je gemakkelijk terug in welk lab bijvoorbeeld microbiologische analyses worden uitgevoerd, waar je de ultieme samenstelling van je product kunt onderzoeken of op welke locatie je gebruik kunt maken van proeftuinen met de nieuwste technologieën voor gewassen- en teeltonderzoek.

Dankzij City Deal Voedsel op de stedelijke agenda is voor het eerst in één overzicht helder gemaakt waar ondernemers en onderzoekers terecht kunnen als zij een agrifoodlab zoeken. Bekijk het complete overzicht via deze link.

Naar overzicht