Barneveld is gastgemeente van het VNG Jaarcongres 2019

De gemeente Barneveld is dinsdag 4 en woensdag 5 juni 2019 gastgemeente van het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dat werd zojuist door de VNG bekendgemaakt tijdens het jaarcongres in Maastricht. Het college van B&W is buitengewoon blij dat het congres – waar zo’n 2.500 gemeentebestuurders (burgemeesters, wethouders, raadsleden) naartoe komen – volgend jaar in Barneveld wordt georganiseerd.

De gemeente Barneveld had zich vorig jaar al kandidaat gesteld. Het bestuur van de VNG koos recent voor Barneveld als volgende gastgemeente van het VNG Congres. De keuze voor Barneveld is onder andere ingegeven vanwege de centrale ligging en de uitstekende voorzieningen om een congres als het VNG Jaarcongres te organiseren (zoals de congres- en hotelfaciliteiten in en om Barneveld).

Barneveld | FoodValley

De gemeente Barneveld grijpt het VNG Congres aan om zich te presenteren als een dynamische, innovatieve en nog altijd groeiende gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is. Barneveld zet daarnaast in op de regionale samenwerking in Regio FoodValley en Regio Amersfoort.

Het hoofdprogramma van het VNG Jaarcongres wordt georganiseerd in de Midden Nederland Hallen. Dinsdagmiddag 4 juni 2019 is er een excursieprogramma waarbij de congresdeelnemers kunnen kennismaken met tal van mooie, interessante en verrassende locaties in de gemeente Barneveld, Regio FoodValley en Amersfoort. Op woensdagochtend 5 juni 2019 wordt de jaarvergadering van de VNG gehouden. Ook die vergadering vindt weer in de Midden Nederland Hallen plaats.

De komende maanden wordt het congresprogramma, in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, verder uitgewerkt.

De korte presentatiefilm, die de gemeente maakte ter gelegenheid van de bekendmaking van Barneveld als volgende congreslocatie, is te bekijken via www.barneveld.nl/vngcongres2019.

Naar overzicht