Blockstart

Regio Foodvalley is partner van het Europese blockchain project Blockstart. Het project ondersteunt MKB-bedrijven om met behulp van blockchain-technologie hun concurrentiepositie te versterken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich vanaf eind 2019 aanmelden.

Regio Foodvalley partner in Europees blockchain project

Blockstart richt zich op MKB-bedrijven die actief zijn op het gebied van agrifood, gezondheid en logistiek. In de regio Foodvalley zijn veel bedrijven in deze sectoren.

Internationaal netwerk

Voor MKB-bedrijven is het vaak lastig om met nieuwe technologieën aan de slag te gaan vanwege hun beperkte omvang. Door samen te werken in het Blockstart project wordt dit gemakkelijker. De partners in het project vormen een internationaal netwerk van bedrijven, incubators en blockchain experts. Dit ecosysteem verschaft MKB-bedrijven business support, netwerkmogelijkheden en een testomgeving.

De deelnemende bedrijven kunnen blockchain technologie aanwenden om hun werkprocessen veiliger en efficiënter te maken. Regio Foodvalley hecht er grote waarde aan dat te ondersteunen. Blockchain kan een rol spelen bij de bescherming van data, traceerbaarheid en facturering. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het monitoren van goederen en de tracering van de oorsprong van voedingsmiddelen.

Bij Blockstart zijn bedrijven, kennispartners en organisaties uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië aangesloten. Coördinator van het project is Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Andere Nederlandse partijen zijn ontwikkelingsmaatschappij Oost NL, Hogeschool Windesheim, ChainPoint, Stichting ICT Valley en Dutch Blockchain Coalition.

Het project heeft een looptijd van 3,5 jaar en een budget van 5 miljoen euro. Het wordt ondersteund door Interreg Northwest Europe. http://www.nweurope.eu/

Aanmelden

Bedrijven die willen deelnamen aan het Blockstart project, kunnen zich aanmelden bij de MKB-desk van Brightlands Smart Services Campus via mkb.smartservices@brightlands.com of contact opnemen met onze innovatiemakelaar Sina Salim via sina@rctgelderland.nl.

Naar overzicht