Foodvalley ecosysteem goed vertegenwoordigd tijdens AgriFoodTech, 12-13 december, Den Bosch

Basanko, Hatchtech, Jansen Poultry Equipment, KeyGene, Poultry Expertise Centre, StartLife met startups, Wageningen University & Research en meer. Vele innovatieve en kennisintensieve bedrijven en onderzoeksinstellingen uit het Foodvalley ecosysteem nemen deel aan de AgriFoodTech conferentie en beurs op 12-13 december 2018 in Den Bosch.

Sensoren, drones, robots, big data, vision, LED verlichting, systeemontwerp en integratie, automatisering, verpakkingen, ICT. De AgriFoodTech is de vakbeurs waar efficiënter, effectiever, duurzamer of zelfs anders produceren in de voedingsmiddelenindustrie, de landbouw en (glas)tuinbouw centraal staan. Een tweedaags conferentieprogramma en een beurs met ruim 100 exposanten met onder meer:

Foodvalley | stand 180

Ontmoet in de stand van Foodvalley onder meer:

Basanko
Slimme bedrijfsprocessen voor een optimale agriketen
Basanko ontwikkelde onder meer de silosensor. Een sensor die op elk gewenst moment het actuele voorraadniveau van een silo weergeeft. De toepassing is zowel mogelijk op een individuele silo of productsoort als op het totaal aantal silo’s en de voorraad. Deze informatie maakt het mogelijk het bestelproces volledig te automatiseren.

Hatchtech
Broedmachines, transport- en opfoksystemen voor de pluimvee-industrie
In november 2018 lanceerde SELEGGT de eerste eieren van ‘hennen zonder broertjes’ op de Duitse markt. Jaarlijks worden Nederland 45 miljoen mannelijke eendagskuikens gedood omdat ze geen eieren leggen en nauwelijks vlees geven. SELEGGT, de samenwerking tussen HatchTech, de Duitse supermarktketen Rewe en de Universiteit van Leipzig ontwikkelde een techniek waarbij het geslacht in het broedei al kan worden bepaald. Eieren waaruit een haantje zou komen zijn daardoor tijdens het broedproces al verwijderd.

Jansen Poultry Equipment
Optimalisatie pluimveesystemen met respect voor dierenwelzijn
Jansen Poultry Equipment ontwerpt, produceert en levert totaaloplossingen voor de productie van pluimvee met aandacht voor mens, dier en milieu.

Programmasessie: Can we produce free from antibotics?
Liesbeth Zijlstra, Jansen Poultry Equipment, 13 december 14.55-15.20

KeyGene
Hogere opbrengst en kwaliteit van gewassen
KeyGene is een innovatief, moleculair genetisch AgroBiotech bedrijf, met als primaire doel bedrijven en academische partners in de agrifoodsector te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun gewassen. KeyGene͛s biedt geïntegreerde oplossingen aan de klant; het combineren technologische innovaties met data science expertise en kennis van planteigenschappen en gewassen.  

Programmasessie: Research for effective crop innovation. Acting on wishes in AgriFood & Technology and in society as a whole
Christiaan Biemond, KeyGene, 13 December, 13:30-13:55

Poultry Expertise Centre
Internationaal kennis- en trainingscentrum van en voor de pluimveesector.  
Het Poultry Expertise Centre bundelt expertise van het onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven en leidt ondernemers en medewerkers in de (inter)nationale pluimveesector op. In het Poultry Innovation Lab is er ruimte om nieuwe stalinrichtingen uit te proberen en om te experimenteren met verlichting, klimaat, voeding en huisvesting.

StartLife | stand 60
Food & Agtech startup incubator
StartLife neemt deel met de startups Agrisim, DB2 Vision, Direct Dairy, Multitooltrack, Vegger en Wingsprayer.

Wageningen University & Research | stand 26, 57
•    Wageningen Food & Biobased Research, stand 26
•    Wageningen University & Research Greenhouse Horticulture, stand 57

Foodvalley

Foodvalley is het kennisintensieve agrifood ecosysteem in Nederland waar vele bedrijven van startups tot en met multinationals en kennisinstellingen samen werken aan innovatieve oplossingen, gezonde voeding en duurzame productie. Foodvalley NL versnelt innovatie door bedrijven met kennisinstellingen, overheid en onderwijs binnen en buiten Nederland met elkaar te verbinden. Regio Foodvalley bevordert het vestigingsklimaat en maakt ondernemen, wonen, studeren en werken aantrekkelijk

Naar overzicht