Het recept van ...

Informatie over producten zichtbaar maken en borgen. Daarom draait het werk van Nicole Kleuskens. Zij is directeur van PS in food. Leest u haar recept voor het waarmaken van de ambities uit de regionale voedselvisie.

Wat betekent voedsel voor u en uw onderneming?

“Naast mijn persoonlijke interesse in voeding en wat het met je doet, draait het binnen PS in foodservice allemaal om voeding. Ons bedrijf houdt zich bezig met het borgen en ontsluiten van productinformatie. Wij helpen inmiddels zo’n 1.000 producenten met het inzichtelijk maken van de informatie over hun producten binnen de markt van food en foodservice.

Alle informatie over een product, van ingrediënten, nutriënten, allergenen, herkomst, keurmerken, herkomst, verhaal, foto’s, filmmateriaal en meer borgen wij bij ons in de database. Die informatie maken we op vele manieren weer digitaal beschikbaar.

Het interessante is ook om steeds meer kleine, lokale producenten te ontmoeten. Met specifieke productkenmerken en manieren van verkoop.”

Wat is volgens u het eerste dat we met elkaar moeten oppakken, wanneer we de ambities uit de regionale voedselvisie een stap verder willen brengen?

“Volgens mij start het met het zichtbaar maken van het regionale aanbod op een centrale plek zoals een website. Binnen PS hebben we ervaring om dit soort initiatieven te faciliteren. Het mooie is dat zowel grotere producenten uit een regio als kleine startups een ‘gezicht’ krijgen en zelf het tempo kunnen bepalen waarin ze kunnen en willen opschalen of waar ze hun producten willen verkopen.”

Waar gaan we naartoe met het thema voedsel in de FoodValley? Wat is uw stip op de horizon?

“Het mooie is om zoveel mogelijk verse producten te kopen uit de regio en tijdens het seizoen. Dat je weet waar producten vandaan komen. En dat we dat ook in de horeca, bedrijfscatering en ziekenhuizen kunnen zien. Volledige transparantie in de keten.”

Wat is het meest bijzondere gerecht dat u ooit at of maakte?

“Rauw gemarineerde coquille. Als een soort carpaccio geserveerd. Dat was heerlijk, ik proefde echt de zee.”

Naar overzicht