Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als een horecaondernemer dat slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed aanbiedt. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken bij negen horecabedrijven door Wageningen Economic Research, het Louis Bolk Instituut en adviesbureau Greendish.

“Het leuke is dat je met kleine aanpassingen op het bord grote impact kan maken op het milieu”, aldus Joris Heijnen van Greendish. Als restaurants dit gaan toepassen, komt de samenleving een stap dichterbij de klimaatdoelstellingen van Parijs.

Het gaat om aanpassingen die getest zijn in echte restaurants met echte gasten. Van broodjeslunch, dinerbuffet tot aan a-la-carte. Steeds bleek dat een aantrekkelijk bereid en gepresenteerd alternatief met meer groente erin, heel goed beviel.

Wetenschappers, overheid, voedingsleveranciers en -producenten en horecaondernemers bundelden voor deze onderzoeken hun krachten. Samen verleidden ze consumenten om lekkerder, duurzamer en gezonder te eten.

Lees hier meer over deze studies en de aanbevelingen 

Naar overzicht