Robert van der Linden, projectleider Innovatiemonitor lanceert de tweede editie van het online magazine Innovatiemonitor tijdens de uitreiking van de Innovatieprijs 2022

Innovatiemonitor geeft innovatieve bedrijven uit de regio een podium

Negen innovatieve ondernemers

In deze twee uitgave zijn negen ondernemers uit de regio geïnterviewd, allemaal met een andere innovatiereis. Voorbeelden hiervan zijn de startup Sigrow die vanuit de Wageningen campus is gestart met het ontwikkelen van software voor het inzetten van data in de agrifoodsector. En het SmaakPark uit Ede dat zich als living lab bezighoudt met het verminderen van voedselverspilling door voedselresten te fermenteren.  Naast productinnovaties komen ook andere soorten innovatie aan bod zoals nieuwe manieren van samenwerkingen, bijvoorbeeld het Poultry Expertise Centre (PEC) uit Barneveld. Binnen het PEC wordt expertise van onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven gebundeld en ingespeeld op vragen vanuit het bedrijfsleven. Hieruit zijn al twintig innovatieprojecten ontstaan.

“We interviewen een diverse groep aan ondernemers, om een goed beeld te krijgen wat bij innovatieve bedrijven speelt. Zodoende kunnen we het innovatie-ecosysteem van de regio in beeld brengen” zegt Henk Kievit, lector van het lectoraat dienstbaar organiseren binnen de Christelijke Hogeschool Ede dat de monitor uitvoert. Naast artikelen uit interviews worden in de innovatiemonitor ook conclusies getrokken uit rondetafelgesprekken over innovatie, zogenoemde meetups. In deze editie wordt dit gedaan vanuit een meetup over zorgpreventie. Maud Hulshof: “Geen droog rapport dus, maar een magazine met inspirerende verhalen.”

De uitgaven van de Innovatiemonitor Regio Foodvalley zijn te lezen via www.innovatiemonitor.regiofoodvalley.nl.