Insectenkweek: kansrijk voor feed en food

De Nederlandse en Belgische insectenketen groeit. Insecten vormen een veelbelovend en duurzaam ingrediƫnt voor feed en food. In samenwerking met Wageningen Universiteit en FoodValley verzorgt NGN op donderdag 28 juni een trendcollege Kennismaking met de insectenketen.

Veel ondernemers zien de groei van insectenkweek als een kans. Het trendcollege verschaft antwoorden op echte ondernemersvragen: Hoe begin je met insectenkweek, welke insectensoort kweek je best, wat heb je daarvoor nodig en waar kan je een kijkje nemen? Waar kan ik marktcijfers vinden voor het schrijven van mijn businessplan? Hoeveel ruimte heb ik nodig en waar kan ik terecht voor relevante kennis?

Volop in ontwikkeling

Antwoorden liggen niet voor het oprapen. De insectenkweek is nog volop in ontwikkeling en de bijbehorende regelgeving ook. Het trendcollege geeft een overzicht van aanwezige kennis en ervaring met handvatten voor het starten van een commerciĆ«le insectenkweek. 
HAS Hogeschool en NGN verzorgen het trendcollege. Zij doen dat in samenwerking met VENIK, WUR en FoodValley. Met steun van Interreg Vlaanderen-Nederland.

Meer informatie over de trentcollege Kennismaking met de insektenketen, kijk op de pagina Food op de agenda.

Naar overzicht