Koken in de Klas is succesvol

‘Kok in de Klas’ van het Voedseleducatie Platform brengt kinderen van de basisschool kennis bij over gezond en duurzaam voedsel. Dit nieuwe landelijke event vond voor het eerst plaats op 8 april en het was een groot succes.

Meer dan tweeduizend leerlingen deden mee. Negentig chef-koks uit heel Nederland gaven op negentig scholen een les. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 gingen samen met de koks basissmaken verkennen, nieuwe smaken en producten ontdekken en zelf een gerechtje maken.
Speciaal voor dit event ontwikkelden drie Nederlandse top-chefs een gerecht. Jermain de Rozario, Tamara de Borst en Albert Kooy inspireerden leerlingen door te doen wat ze zelf heel leuk vinden: koken.

Smaaklessen

Het lesmateriaal van het Kok in de Klas event is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen. Het beleven van voedsel staat daarin centraal. Het voedingscentrum ondersteunt smaaklessen.
Het Voedseleducatie Platform is een Publiek-Private Samenwerking, waarin overheid, bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken aan objectieve educatie over voeding bij kinderen. Het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University & Research is verantwoordelijk voor de aansturing van het Voedseleducatie Platform.

Naar overzicht