Regio Foodvalley doet mee aan de Verspillingsvrije Week

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft als ambitieus doel om verspilling te halveren met 50% in 2030. Regio Foodvalley ondersteunt dit ambitieuze doel en doet mee met de campagne #verspillingsvrij.

Waarom verspillingsvrij?

Elk jaar gooien we alleen al in Nederland voor enkele miljarden euro’s aan voedsel weg. Voedselverspilling vindt plaats in de gehele keten: bij de oogst, tijdens de opslag en het transport, in supermarkten en horeca en bij de consument thuis. De gemiddelde Nederlandse consument gooit bijvoorbeeld thuis jaarlijks zo’n 34 kg goed voedsel weg. Door minder voedsel te verspillen, kunnen consumenten in Nederland hun milieu-impact tot wel 14% verlagen en zo’n € 120,- per persoon per jaar besparen. Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een hele reis af van grond tot mond. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons eten. De Verspillingsvrije Week stimuleert bedrijven en inwoners om minder voedsel te verspillen.

Proeftuin Voedselverspilling

Regio Foodvalley werkt aan een gezonde, duurzame voedselvoorziening voor de eigen inwoners en de bevolking wereldwijd. Regio Foodvalley wordt dé nationale proeftuin voor minder voedselverspilling. In de proeftuin worden de krachten van onze regio gebundeld tot een inspirerende, activerende en innovatieve broedplaats voor bedrijven, inwoners, kennisinstellingen en overheden. Binnen de proeftuin wordt van alles gedaan om bedrijven en consumenten te helpen om minder voedsel te verspillen en een bijdrage te leveren aan CO2 reductie.

Meedoen

Het doel van de Verspillingsvrije Week is een week lang geen voedsel verspillen. Samen maken we Nederland en @regiofoodvalley #verspillingsvrij. Wil je hieraan meedoen? Ga dan van 1-7 september de uitdaging aan om één week lang minder te verspillen. Meld je gratis aan via www.verspillingsvrijeweek.nl.

Naar overzicht