Regio FoodValley van start met Restaurants van Morgen

Door meer gebruik te maken van streekproducten, meer groenten, minder zout, suiker en vet op het menu en het terugdringen van voedselverspilling, kunnen restaurants in de regio FoodValley gebruik maken van ondersteuning om de verduurzaming in horecagelegenheden in gang zetten. Interesse om mee te doen?

 

 

Restaurants van Morgen

Restaurants van Morgen is een meerjarig project van Greendish en Natuur & Milieu. Horeca heeft een voorbeeldfunctie in de transitie naar een verduurzaming in ons consumptiepatroon. Dat is hard nodig, want de aarde kan de huidige consumptie in de toekomst niet meer aan. In 2050 zullen we 50% meer voedsel nodig hebben, als er niets verandert aan onze manier van eten. Van al dat voedsel gooien we ook nog eens een derde deel weg. Zonde!

Daarom heeft het regiobestuur besloten om als eerste deel te nemen aan dit project om de verduurzaming in de regio FoodValley gang te zetten. De individuele gemeenten bepalen zelf met hoeveel restaurants ze mee willen doen, de deelnemende restaurants krijgen binnen dit project ondersteuning bij het verduurzamen van hun menu.

Impact in de regio

Begin 2019 wil Regio FoodValley met een flinke groep restaurants gestart zijn met het verduurzamen en gezonder maken van het menu. Een vermindering van voedselverspilling kan een kostenbesparing opleveren omdat er minder ingekocht hoeft te worden. Ook minder vlees/vis per portie en meer groente, levert doorgaans een gezonder menu op met een lagere ecologische voetafdruk. Hierbij is het altijd van belang om de gasttevredenheid te blijven monitoren. 
Restaurants die intensief hebben meegedaan, zorgen hiermee voor blijvende duurzame veranderingen in hun bedrijfsvoering. Dit is gezond voor de consument, duurzaam voor de samenleving en kostenbesparend voor de horecaondernemer!

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd geraakt of kent u wellicht een horeca ondernemer voor wie dit interessant is? Neem contact op met Lilou van Lieshout voor meer informatie via lilou.van.lieshout@greendish.org

Door de deelname aan het project ‘Restaurants van Morgen’ is Regio FoodValley onderdeel van de pilot voor de uitrol van dit initiatief in Nederland. Ook Minister Schouten wil werken aan de voedseltransitie en heeft Restaurants van Morgen als aansprekend voorbeeld genoemd in haar brief aan de Tweede Kamer over accenten in het voedselbeleid de komende jaren.

Naar overzicht