Rhenen ontvangt een UniversiTREE

De acht regiogemeenten van Regio Foodvalley hebben een UniversiTREE van Wageningen University & Research ontvangen. Deze bomen zijn aangeboden ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de WUR. Vanochtend is de boom in Rhenen geplant door de burgemeester Hans van der Pas en Denise Spiekerman van de Wageningen Universiteit. Rhenen heeft gekozen voor een Fagus sylvatica ‘Atropucinea’. Hij is staat aan het voetpad achter het Huis van de gemeente.

René Verhulst, voorzitter Regio Foodvalley “Wat een leuk initiatief van de WUR om een wereldwijd ‘netwerk’ van bomen te maken om zo een symbool van verbondenheid met de continenten te hebben. Wij zijn trots om ook onderdeel uit te maken van dit bomennetwerk. Wageningen is een van de regiogemeenten van Regio Foodvalley. De universiteit levert een substantiële bijdrage aan de ontwikkelingen van kennis en innovatie in onze regio.” Hans van der Pas, burgemeester Rhenen “Een mooi initiatief van de WUR. Bomen leveren zuurstof en zorgen voor verkoeling. We bieden graag een plek voor deze boom.”

100 bomen voor 100 jaar WUR

Het begon met een idee van een alumnus van Wageningen om 100 bomen voor 100 jaar Wageningen University & Research te planten. Wereldwijd zijn er bomen geplant om een bos van UniversiTREES te creëren. Met het bos wordt symbolisch de wereldwijde verbinding met Wageningen gemarkeerd. De bomen zullen gezamenlijk een blijvende herinnering zijn aan 100 jaar WUR. De eerste bomen zijn in april 2018 in China geplant. Koning Willem-Alexander plantte een UniversiTREE op de Wageningen Campus tijdens de World Wide Wageningen Alumni Day op 23 juni 2018. Er zijn ook nog bomen van de WUR geplant in Brazilië, Zuid-Afrika, Indonesië en Nieuw Zeeland.

Naar overzicht