Rhenen scoort eerste plaats binnen branche ‘gemeenten’

De gemeente Rhenen is ‘Beste werkgever 2018–2019’ met de hoogste score in de branche ‘gemeenten’. Dat werd deze week bekend. Aanleiding is de uitkomst van het Medewerkers-tevredenheidsonderzoek (MTO) dat vorig jaar is gehouden. ‘Onze medewerkers zetten zich elke dag volop in voor de inwoners en ondernemers van de gemeente Rhenen. Die betrokkenheid zie je terug in de waardering die medewerkers hebben voor de gemeente als werkgever’, zegt burgemeester Hans van der Pas.

Het MTO bestaat uit zes elementen. De gemeente Rhenen scoort ruim boven het gemiddelde van de branche ‘gemeenten’ en dat levert het ‘Beste Werkgever’ keurmerk met drie sterren op.

De ‘Beste Werkgever’ is een keurmerk van Intermediair en Effectory B.V. Werkgevers ontvangen het keurmerk wanneer hun ‘Beste Werkgevers Score’ boven het gemiddelde ligt in de sector waarin ze actief zijn. De hoogte van de score bepaalt of een organisatie 1, 2 of 3 sterren krijgt. De gemeente Rhenen krijgt drie sterren. De score is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent.

Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers van de gemeente Rhenen vooral blij zijn met de zelfstandigheid die zij hebben en met de inhoud van het werk. Loyaliteit en goede onderlinge samenwerking kenmerken de gemeentelijke organisatie; medewerkers zijn trots op de gemeente Rhenen en voelen zich gewaardeerd.

 

Naar overzicht