Smaakpark Ede herbergt Dutch Cuisine Centre

Estée Strooker, Dutch Cuisine ambassadeur opende op 10 december het Dutch Cuisine Centre in Smaakpark Ede. Dit Centre is de thuisbasis voor activiteiten van Dutch Cuisine voor ondernemers, chefs, gastvrouwen en -heren, maar ook voor partners, sponsors, sympathisanten en consumenten. Het biedt ruimte voor ontmoeting, informatie, inspiratie en innovatie. De eerste inspiratie sessie vindt plaats op maandag 11 februari 2019 en er zullen er meer volgen.

Ambassadeur van Dutch Cuisine Christian Weij werkt al jaren hard aan de ontwikkeling van het SmaakPark. De historische sporthal op de voormalige Mauritskazerne in Ede herbergt straks verschillende functies: kookstudio, lunchroom, foodhal, terras, klaslokaal, productielocatie, B&B en wandellocatie in één.

Dat SmaakPark een logische locatie is voor Dutch Cuisine blijkt uit de woorden van Christian Weij. “Het buitenland kijkt met interesse naar onze Nederlandse chefs. In innovatie met ingrediënten en bereiding lopen wij hier echt voorop in Europa. Dat mogen we veel meer laten zien, erover vertellen, en het verder brengen door kennis te delen over technieken en bereidingen.”

Monique Mulder, bestuurslid van Dutch Cuisine: “Zoals we met de Dutch Cuisine Routes de sporen in het landschap ontdekken van onze honderden jaren oude eetcultuur, zo kunnen we in dit Dutch Cuisine Centre de kennis over gewassen en bereidingswijzen delen en verder ontwikkelen. We kunnen hier daadwerkelijk samen aan de slag om de verbinding te leggen tussen ambacht en cultuur. Op zoek naar het terroir van regionale producten. Bietjes uit Groningen bijvoorbeeld smaken echt anders dan die uit Zeeland.”

Kijk voor meer informatie op www.dutch-cuisine.nl en www.smaakpark.nl.

Naar overzicht