Transferium Barneveld-Noord gaat weer open

Transferium Barneveld-Noord wordt maandag 8 april 2019 weer opengesteld voor het parkeren van auto’s. De afgelopen twee jaar was het transferium gesloten vanwege de bouw van de Harselaartunnel. Het transferium is bereikbaar via de Baron van Nagellstraat.

Het Transferium Barneveld-Noord biedt ruimte aan zo’n 250 auto’s en biedt forensen de mogelijkheid hun auto gratis te parkeren en de reis met het openbaar vervoer (de Valleilijn) voort te zetten. Vanwege de bouw van de Harselaartunnel was het niet mogelijk om in het transferium te parkeren. Daarom waren, bij de Wencopperweg en aan de achterzijde van het transferium, tijdelijke parkeerplaatsen gerealiseerd. Het tijdelijke parkeerterrein aan de achterzijde van het transferium krijgt nu een definitieve inrichting als parkeerplaats; dat wordt de komende weken uitgevoerd.

Intercitystop

De gemeente Barneveld onderzoekt ook – nadat de Tweede Kamer de regering door middel van een motie hiertoe heeft opgeroepen – samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en NS of het mogelijk is bij het Transferium Barneveld-Noord een tijdelijk treinstation te realiseren. Dat is mogelijk omdat de Harselaartunnel er is (er is nu geen fysieke beperking meer om treinen te laten stoppen). Het biedt een goed openbaar vervoeralternatief als Knooppunt Hoevelaken ovder een aantal jaren wordt aangepakt en er extra verkeersdruk op de A1, in het bijzonder rond de aansluiting A1/A30, ontstaat.

Tegelijkertijd zet de gemeente Barneveld zich samen met Amersfoort, Nijkerk en Apeldoorn blijvend in voor de komst van een regiosprinter tussen Amersfoort en Apeldoorn. Dat zorgt voor een nóg betere bereikbaarheid van Barneveld en Regio Foodvalley vanuit het oosten.

Naar overzicht