Transitie naar duurzaam en gezond voedsel

Dit is het jaar van de waarheid. Want binnen 5 maanden gaat het gebeuren: ondertekening van de Regio Deal Foodvalley. Zeven regiopartners en het Rijk geven met de regiodeal vaste vorm – en impact! - aan alle potentie, innovatie en ambities voor het wereldwijde voedselvraagstuk. Eerst in juni in een deal met de rijksoverheid. Meteen daarna in een duurzaam netwerk van concrete, opschaalbare projecten die binnen drie jaar tastbaar resultaat opleveren.

Hoe gaan we te werk? Verbindingen en transities lopen langs drie lijnen: Versnellen transitie primaire sector en voedselproductieketen, Gezonde voeding van prille start tot oude dag en Foodvalley als mainport voor nieuwe, gezonde en duurzame voeding.
In deze digitale nieuwsbrief leest u er maandelijks alles over. Zodat u kunt aanhaken. Samen met alle andere directeuren, bestuurders, ambtenaren, gemeenteraden, ondernemers en experts die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de programma’s van Regio Deal Foodvalley. Maar er gebeurt meer.
In partnerschap met het Rijk versnellen we de transitie naar gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. Regio Foodvalley wordt het episch centrum van voedselinnovatie en kennis.

Fotograaf: Herman Stöver

Naar overzicht