#verspillingsvrijeheld: René Krebber - Oprichter Zakelijkbezorgd.nl

Zijn onderneming Zakelijkbezorgd.nl is een bestelplatform voor duurzaam geproduceerde catering. Gerechten worden altijd binnen een straal van 10 km en zo duurzaam mogelijk geproduceerd met eerlijke ingrediënten.

 “Voedsel verspillen, dat moet je niet willen”, is zijn motto. Nijkerske ondernemer René Krebber kunnen we met recht een Verspillingsvrije Held noemen. Een blauwe maandag begon hij in een opwelling een croissanterie. In de 23 jaren als ondernemer die volgden veranderde er veel, maar niet zijn mentaliteit van doorpakken. Ook op het gebied van verduurzaming en het terugdringen van voedselverspilling neemt hij met zijn bestelplatform Zakelijkbezorgd.nl geen halve maatregelen. “Voedselverspilling is één van onze speerpunten. De bij ons aangesloten cateraars moeten zich inzetten om zo min mogelijk voedselverspilling te veroorzaken.”

Smaakvolle en duurzame catering

Via Zakelijkbezorgd.nl kunnen bedrijven catering, zoals ontbijt, vergaderlunches, hapjes en buffetten bestellen. Altijd binnen een straal van 10 kilometer en zo duurzaam mogelijk geproduceerd, met eerlijke ingrediënten. Aangesloten cateraars moeten zich aantoonbaar inzetten om voedselverspilling tegen te gaan. “Dit kan door bijvoorbeeld focus te hebben op restverwerking of concepten te ontwikkelen voor beter afgepaste producten. Maar ook door te zorgen dat overgebleven etenswaren alsnog opgegeten worden, door het aanbieden van doggy bags of aansluiting bij initiatieven zoals Too Good to Go.”

“We moeten leren te consuminderen. Zo zal een betere balans ontstaan in de plek die we innemen en onze leefomgeving.”

Bewuster omgaan met voedsel

Door samen te werken, kan de toekomst van catering duurzamer, functioneler, gezonder en smaakvoller, ziet René. Binnen zijn duurzame en circulaire cateringconcept worden lokale cateraars en lokale producenten daarom samenwerkingspartners. Om de klant meer te ontzorgen met een kleinere footprint. Maar ook consumenten kunnen hun steentje bijdragen. “We leven in een maatschappij van overvloed. We zijn ons nog te weinig bewust van alles wat erbij komt kijken om ons voedsel te produceren aan grondstoffen, arbeid en transport”, vindt René. “We moeten leren te consuminderen. Zo zal een betere balans ontstaan in de plek die we innemen en onze leefomgeving.”

Verspillingsvrije tip

"Verzamel je gesneden groenten en restjes gekoeld in de koelkast en maak daar een lekkere soep mee aan het eind van de week."

Naar overzicht