De Tweede Kamerleden Roelof Bisschop en Chris Stoffer van de SGP-fractie brachten op 30 augustus een bezoek aan Regio Foodvalley.

Werkbezoek Haagse SGP Kamerleden aan Regio Foodvalley

Op maandag 30 augustus zijn Tweede Kamerleden Roelof Bisschop en Chris Stoffer van de SGP op werkbezoek geweest in Regio Foodvalley. Twee beleidsmedewerkers van de Haagse fractie, Hans Maljaars en Sander Bossenbroek waren ook aanwezig. Het doel van het bezoek was het informeren van de Kamerleden over de belangrijke thema’s die in de regio spelen.

Roelof Bisschop en Chris Stoffer zijn te gast bij Jan en Carola van Ruiswijk van de Melktap aan de Zuiderkade in Ede voor een toelichting over de landbouwopgave in Regio Foodvalley.

De delegatie werd in Kulturhus De Breehoek ontvangen door Arjen Droog, In Van der Valk Veenendaal, pal aan de snelweg A12, sprak Engbert Stroobosscher, wethouder gemeente Veenendaal, over de vraag hoe wij de regio op een duurzame manier bereikbaar kunnen houden. De regio verwelkomt steeds meer inwoners en het spoor en het wegennet dreigen vast te lopen. Daarna ging de delegatie naar het Binnenveld naar een melkveehouderij. Jan van Ruiswijk, melkveehouder, vertelde samen met Peter de Rooij, wethouder gemeente Rhenen, hoe de regio de landbouw wil verduurzamen en welke uitdagingen boeren zoals Van Ruiswijk tegenkomen.

Burgemeester René Verhulst van Ede, ook voorzitter van Regio Foodvalley, geeft een toelichting aan Tweede Kamerleden.

De laatste stop was Ede waar burgemeester René Verhulst en wethouder Peter de Pater met de delegatie op de fiets stapten. Op de fiets lieten zij zien hoe we in steden zoals Ede gebouwen en locaties herontwikkelen zodat er woningen komen én we niet naar de groene buitengebieden hoeven te gaan voor het realiseren van de woningbouwopgave.  

Kortom, drie vraagstukken die de komende tijd ook op de politieke agenda staan in Den Haag. Met dit werkbezoek hebben we de landelijke SGP-fractie kunnen laten zien hoe wij in Regio Foodvalley deze opgaves aanpakken.

Naar overzicht