Fietsers door het bos.

Zorgmedewerkers in het zonnetje zetten door te bewegen

“Kom in beweging!”, die oproep doet sociaal ondernemer Gerjo Schepers uit Otterlo. Het project dat hij heeft opgetuigd heet: Vitaal in Regio Foodvalley. Meedoen betekent automatisch dat je je inzet voor een goed doel: medewerkers van ziekenhuis Gelderse Vallei bedanken en lokale ondernemers steunen die het moeilijk hebben. “We kunnen wel langs de zijlijn gaan staan klappen, maar veel beter is om te kijken of we écht iets kunnen betekenen voor al die fantastische mensen die onze regio dragen.”

Samenwerking bereik je meer dan alleen

Schepers verwijst ook naar wetenschappers die ons op het hart drukken in deze coronatijd vooral fysiek in beweging te blijven. Bewegen verhoogt de weerstand en versterkt het immuunsysteem. Voor de uitvoering van Vitaal in Regio Foodvalley heeft hij samenwerking gezocht met Rabobank Vallei en Rijn en SamenGezond. Rabobank steunt het initiatief met 100 dinerbonnen voor ziekenhuismedewerkers en SamenGezond stelt hun innovatieve platform beschikbaar voor mensen die zelf de regie nemen over hun gezondheid. Met de gratis SamenGezond-app kunnen deelnemers punten sparen. Elke duizend stappen worden beloond met punten. De gespaarde punten van alle deelnemers worden omgezet in dinerbonnen, die worden gedoneerd aan ‘zorghelden’.

Win-win-win!

Mariska de Kleijne, directievoorzitter van Rabobank Vallei en Rijn: “Dit maatschappelijke initiatief past goed bij de Rabobank en het unieke aan dit project is dat het aan 3 kanten werkt: stimuleren van de vitaliteit van de inwoners van de regio Foodvalley, steun aan restaurants uit de regio en bedanken van zorgmedewerkers. Win-win-win dus! We stimuleren hiermee bovendien onze medewerkers vitaal te blijven in deze crisistijden en een steentje bij te dragen aan het welzijn en de welvaart in de regio.”
Nanda de Jong van SamenGezond: “Als partner van de coalitie Preventie van Regio Foodvalley werken we graag mee aan het verbeteren van de gezondheid van de inwoners uit de regio. Het initiatief van Gerjo Schepers sluit daar naadloos bij aan”.

Doe jij ook mee?

Meedoen begint met het registeren via deze link, waarna je de SamenGezond app downloadt. In de app zit een tracker maar je kunt ook eenvoudig een koppeling maken met je smartphone, stappenteller of fitbit. Na het invullen van een paar vragen (de app is AVG-proof) kan het bewegen beginnen. Alle deelnemers krijgen 150 punten als startbonus. Daarna verdien je punten met elke activiteit die je start.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van het initiatief ‘Vitaal in Regio Foodvalley’. Iedereen die (aanvullende) ideeën heeft kan via deze site contact opnemen met Gerjo Schepers.