Autospeurtocht

Verken de regio

Vind jij het leuk om op ontdekkingstocht te gaan in eigen regio? Download dan de gratis autospeurtocht van Regio Foodvalley. 

Eropuit met je gezin

Regio Foodvalley barst van de mooie en verrassende plekjes. In deze autospeurtocht ga je het avontuur aan om de regio te ontdekken. Juist in coronatijd is dit je kans om toch de deur uit te gaan. Met z’n tweeen of met het hele gezin. Onderweg kom je over de leukste weggetjes langs boerderijen, steden, monumenten: voor ieder wat wils. Wat is het hier mooi wonen hè? 

Download route Noord (pdf, 304 KB) Ga naar het invulformulier

Deze is op 7 mei 2021 geupdate

Wat is Regio Foodvalley? 

Regio Foodvalley ligt in het grensgebied van Gelderland en Utrecht. Maar Regio Foodvalley is ook een organisatie waar onderzoekers, boeren, studenten, ondernemers en overheid samenwerken. Samen bedenken we oplossingen voor belangrijke vragen. Hoe we zorgen we bijvoorbeeld dat de hele wereldbevolking over 20 jaar nog genoeg eten heeft? Hier worden dingen bedacht die de hele wereld over gaan. En tijdens de route maak jij daar kennis mee.

Autospeurtocht Route Noord

De route ligt rondom Barneveld, Nijkerk en Ede, met een uitstapje door de Veluwe. Er zijn meerdere startpunten op de route en het is een ronde, zodat je weer uitkomt bij jouw startpunt. Je komt door agrarisch gebied, waar landbouwactiviteiten en natuur samensmelten. Langs beekjes, weilanden, landhuizen, boerenerven en de heide. En langs leuke bezienswaardigheden en plekken voor een ontspannen tussenstop.

De tocht is 120 km en je rijdt hem in ongeveer 2,5 uur. Helemaal afhankelijk van waar en hoe lang je uitstapt om even te genieten van de omgeving. 

Download Route Noord (pdf, 304 KB) Ga naar het invulformulier

Deze is op 7 mei 2021 geupdate

Liever op de fiets?

De tocht is ook in ingekorte versie als fietsroute te downloaden. Met 105,67 kilometer een mooie rit voor fietsliefhebbers en sportievelingen.

Download het GPX bestand

Eten en drinken

Honger gekregen van al dat gepuzzel? Breng een bezoekje aan de lokale boederijwinkels. Eten en drinken uit de streek: lekker, gezond en goed voor het milieu. Benieuwd naar meer leuke streekwinkels of boeren die jij een bezoekje kunt brengen? Neem een kijkje op eerlijketenuitdestreek.nl, valleiboertbewust.nl of fietsenvoormijneten.nl/regio/gelderse-vallei/.