Bas Mulder neemt het roer over als interim-directeur van Regio Foodvalley

Vanaf 1 januari 2024 wordt Bas Mulder (1975) de interim-directeur van Regio Foodvalley, hij neemt het stokje over van Arjen Droog. Het bestuur van Regio Foodvalley ziet in Mulder een goede kandidaat om het komende half jaar de rol in te vullen. Hij heeft een brede werkervaring om de regionale samenwerking te versterken en een bijdrage te leveren aan de actuele maatschappelijke thema’s binnen Regio Foodvalley.

Mulder heeft sinds 2002 verschillende functies gehad bij de gemeentelijke overheid en adviesbureaus. Sinds 2011 werkt hij bij de gemeente Ede, waar hij verschillende functies heeft gehad als strategisch adviseur, programmamanager en interim-manager. Mulder zelf zegt: “Ik werd enthousiast van de regionale samenwerking en de thema’s waarop ze samenwerken. Samen met het team van het regiokantoor zijn we klaar voor de volgende stap.”

Na acht jaar bij Regio Foodvalley gaat Arjen Droog vanaf 1 januari 2024 aan de slag als directeur-bestuurder bij Planbureau Fryslân. De officiële vacature voor directeur Regio Foodvalley wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2024 uitgezet.

Regio Foodvalley is een regionale netwerkorganisatie. Samen met overheden, ondernemers en onderwijs- en kennisinstellingen wordt er gewerkt aan zeven thema’s voor een duurzame ontwikkeling van de regio. Denk aan onderwerpen zoals landbouwtransitie, energietransitie en circulaire economie.