Brussel bezoekt Food NL

Food NL - het samenwerkingsverband van AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio Foodvalley - ontving op 11 april jl. een delegatie landbouwambtenaren van verschillende EU-lidstaten en de Europese Commissie. Het doel van het bezoek was ‘Europa’ te laten zien hoe wij als drie regio’s samenwerken, hoe wij denken in kansen en oplossingen en een enorme aanjager zijn voor innovatie in de agrifoodsector. Agrifood Capital, Greenport Venlo en Regio Foodvalley werken aan gezamenlijke programma’s rond de thema’s voeding & gezondheid en de eiwittransitie. Ook voor onze regio belangrijke speerpunten in de Strategische Agenda en de Regio Deal Foodvalley.

Na een toelichting op de samenwerking van de drie regio’s werden bezoeken gebracht aan PlantLab in Den Bosch, de Verspillingsfabriek in Veghel, Grenson Group in Sint-Oedenrode en Nijsen Company en Kipster in Venray.

PlantLab maakt impact op hoe de wereld gevoed wordt. De volgende generatie van kweken!
Verspillingsfabriek zet zich in voor 0% voedselverspilling. Koken met reststromen!
GensonGroup is toonaangevend in zachtfruit planten, aardbeien, frambozen en prei. Altijd op zoek naar duurzame samenwerkingen en innovatie!
Nijsen Company maakt excellente diervoeders uit reststromen voor duurzamere varkens- en pluimveehouderij die bijdragen aan circulaire landbouw. Slim gebruik van grondstoffen! 
Kipster is het meest duurzame en diervriendelijke (leg) kippenbedrijf en winnaar van diverse awards. Een kip en ei verhaal met 3 sterren!