Doe mee aan de Mobiliteitsweek Utrecht van 16 t/m 22 september 2022

De provincie Utrecht organiseert van 16 tot en met 22 september 2022 de Mobiliteitsweek en roept ook inwoners van Regio Foodvalley op een week lang anders, duurzaam, groen en gezond te reizen.

Het aantal inwoners en bezoekers van onze regio groeit de komende jaren sterk. Om de provincie Utrecht bereikbaar, groen en gezond te houden, stimuleert de provincie Utrecht het gebruik van duurzame mobiliteit. Want duurzame mobiliteit is een win-winsituatie voor iedereen. Waarbij alle beetjes helpen. Of je nu naar je werk skate, forenst met de tram, de deelbakfiets pakt of gaat lopen... het is vanzelfsprekend maar maakt uiteindelijk het verschil. Voor de gezondheid, het milieu en bovendien neemt duurzame mobiliteit in onze drukke steden en in de provincie minder ruimte in.

Wist je trouwens dat door de inzet van slimme digitale middelen je eerder groen licht kunt krijgen bij verkeerslichten? Of dat je via je social media eerder geïnformeerd kunt worden bij verkeershinder, werkzaamheden aan het spoor zodat je van tevoren een alternatief kunt regelen? Of op de fiets de luchtkwaliteit kunt meten? Samen met gemeenten, bedrijven, inwoners en belangengroeperingen werken we aan een gezonde provincie.

Doe mee en meld je aan!

Met de Mobiliteitsweek Utrecht van 16 t/m 22 september 2022 willen wij jou kennis laten maken met duurzame mobiliteit en je uitdagen het eens anders te doen, namelijk duurzaam, groen en gezond reizen. Ga jij met ons op de groene toer? Kijk voor meer informatie en deelname op https://buff.ly/3wDpPfu.