Koninklijke Landmacht geeft uitleg aan de leden van EB

Economic Board Regio Foodvalley bezoekt Koninklijke Landmacht in Ede

Op maandag 17 april hebben leden van de Economic Board Regio Foodvalley een bezoek gebracht aan Innovatiehub Ede Driesprong van de Koninklijke Landmacht. Hier experimenteert Defensie samen met het bedrijfsleven en kennis- en onderwijsinstellingen op het gebied van onder meer energie, opleiden & trainen en operationele gezondheidszorg. De Economic Board heeft een rondleiding gekregen over het terrein en is met de landmacht in gesprek gegaan over gemeenschappelijke ambities op het gebied van innovatie.

Zowel de landmacht als Regio Foodvalley proberen innovatie te stimuleren om vraagstukken van vandaag en morgen op te lossen. Hoe zorg je voor een energievoorziening daar waar je geen toegang hebt tot het hoofdnetwerk? Hoe zorg je voor voldoende en gekwalificeerd personeel? Kun je voedsel uitprinten daar waar het niet direct voorhanden is? Overeenkomsten in het werk zijn wellicht niet altijd direct zichtbaar. Maar Kolonel Alain Schoonderbeek benadrukt hierbij: “Zelfs als wij werken aan innovaties zoals drones of artificiële intelligentie, dan kan de achterliggende techniek of juist de toepassing hiervan relevant zijn voor onderwijsinstellingen, bedrijven of overheden in de regio.”

De Economic Board van Regio Foodvalley bestaat uit bestuurders van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden uit de regio. Zij zetten zich in voor een goede samenwerking tussen deze partijen om daarmee onder meer de innovatie, clustervorming en circulaire economie in de regio te stimuleren. Jan Jacob van Dijk, voorzitter van de Economic Board heeft naar aanleiding van dit bezoek de Landmacht uitgenodigd om nader kennis te maken met de programma’s en projecten van Regio Foodvalley op het gebied van energie, voeding & gezondheid en Human Capital. Jan Jacob van Dijk: “het is grote winst dat we bekend raken met elkaars werk en weten wat we aan elkaar kunnen hebben”.
 
De Economic Board combineert haar reguliere vergaderingen regelmatig met een bezoek aan een onderneming of organisatie in de regio. Dit draagt bij aan de functie van de Economic Board als ambassadeur voor samenwerking in de regio. Wil jij de board ook ontvangen? Mail dan naar: economicboard@regiofoodvalley.nl.