afbeelding van de man achter een laptop in een vergadering.

Innovatiemakelaar Sina Salim helpt je met ‘slim, schoon en sociaal’ ondernemen

Bedrijven die willen innoveren weten steeds beter de weg te vinden naar RCT Gelderland. Ze komen dan in contact met een innovatiemakelaar die hen verder kan helpen. In de regio Foodvalley is dat Sina Salim.

RCT Gelderland, gefund door de provincie Gelderland, werkt volledig onafhankelijk en uitsluitend vanuit de vragen van en voor ondernemers. De focus ligt op bedrijven in de maakindustrie, inclusief ICT en food. Zes innovatiemakelaars werken voor de zes regio’s van RCT Gelderland. Samen beslaan zij de gehele provincie. De Foodvalley is een van die regio’s.

“Bedrijven kunnen bij mij met concrete vragen komen over onderwerpen waar ze zelf niet voldoende kennis van hebben of als ze niet de juiste partij kennen die hen die kennis kan leveren. Wij verbinden ze dan aan zo’n bedrijf. Maar we kunnen ze ook een fase eerder helpen, om hun vraag te articuleren. Ik nodig ondernemers in de regio dan ook van harte uit om hun ambities met mij te delen. Wij kunnen dan meedenken over hoe ze hun wensen kunnen realiseren. Dat mag alles zijn: de groei van hun bedrijf, nieuwe markten aanboren of een stukje financiering voor projecten.” De focus ligt op “slim, schoon en sociaal”. Sina somt op: “Innovatietrajecten, processen verbeteren, productiesystemen efficiënter maken, schoner werken, circulariteit, werken met nieuwe materialen, minder afval produceren, omzetgroei met behoud van hetzelfde aantal fte’s, energietransitieprojecten, de eiwittransitie voor eiwit als vervanger in de vleesindustrie...” Sina heeft al aan de basis van veel innovaties in de regio gestaan.“ Gezien zijn eigen achtergrond – hij promoveerde aan de Universiteit van Wageningen in bioprocestechnologie – is hij een uitstekende gesprekspartner in technische trajecten. Maar ook van andere processen weet hij veel en kan hij bedrijven in contact brengen met de juiste partners. Daarvoor kan hij ook altijd zijn collega-innovatiemakelaars inschakelen.

Experttafel

Sina begeleidt bedrijven niet alleen individueel, hij zet ook geregeld een groep ondernemers bij elkaar aan een “experttafel”. “Zij benaderen mij voor een speciale expertise en in plaats van veel één-op-één-gesprekken nodigen we meerdere partijen uit. Na een presentatie is er ruimte voor individuele ondernemers om in gesprek te gaan over zo’n thema.” De onderwerpen van de experttafels zijn heel afwisselend, afhankelijk van de vraag van de ondernemer. Dit gaat van strategic design thinking tot een rijdende zonne-installatie voor sportvelden.
Het kost bedrijven niets om de hulp van RCT Gelderland in te roepen. Bedrijven die graag eens nader kennismaken met Sina Salim kunnen hem bellen (06 - 41369375) of mailen (sina@rctgelderland.nl).

Bron: FOV Regio Foodvalley