Erik van der Garde, CEO Oceanz 3D Printing, Niels van Huenen, Instructeur Makerslab en Joop Hazeleger, programmamanager DigiLab Regio Foodvalley houden het ondertekende document vast.

Innovators maakindustrie ontwikkelen leertraject 3D printen voor Regio Foodvalley

Het DigiLab Regio Foodvalley, Oceanz 3D Printing en het Makerslab ontwikkelden samen de innovatieve leerlijn 3D printen voor makers in Regio Foodvalley. Onder meer engineers, productiemanagers en werkvoorbereiders maken via praktische workshops en online modules kennis met 3D printen. De eerste sessie start op 4 april en 4 juli eindigt het traject met het maken van een business case. Dankzij de steun van diverse metaalpartners kunnen deelnemers het traject kosteloos volgen. “Met dit traject zorgen we voor een innovatieve boost op het gebied van 3D printen in Regio Foodvalley. De deelnemers ontwikkelen exclusieve skills en zetten hiermee hun eerste innovatieve stappen.”, vertelt Joop Hazeleger, programmamanager DigiLab.  

De kansen van 3D-printen ontdekken

Het traject is speciaal ontworpen voor engineers, productiemanagers en werkvoorbereiders die actief zijn in de maakindustrie en die meer willen weten over de toepassingsmogelijkheden van 3D printen. Via zeven praktische sessies van 2 uur maken deelnemers kennis met de volledige scope van 3D printen: van ontwerp tot productie. Na afloop zijn deelnemers in staat om zelfstandig een business case van 3D printen op te zetten en kansen op dit gebied te benutten. “3D printen biedt volop kansen en maakt het verschil in elk productieproces. Het resultaat? Kostenbesparing, reductie van faalkosten en het verhogen van de productiecapaciteit. Met deze leerlijn geven we de deelnemers praktische tips en zorgen we dat ze voorbereid zijn op de toekomst”, aldus Erik van der Garde, CEO Oceanz 3D Printing.

Samenwerkende partners

Deze unieke leerlijn is ontstaan uit een samenwerking met de Smart Makers Academy, het DigiLab Regio Foodvalley, Oceanz 3D Printing, het Makerslab, het FME Additive Manufacturing netwerk en het Nova College Beverwijk. Als dé innovators in de maakindustrie in Regio Foodvalley ontwikkelden zij deze unieke leerlijn. Verschillende partners uit de metaalsector, waaronder FME, Koninklijke Metaalunie, Smart Industrie, A+O Metalektro en OOM ondersteunen het initiatief. Dankzij de steun van een aantal van deze partners kunnen deelnemers het traject kosteloos volgen. Meer informatie en aanmelden: digilab.nl/3dprinten.