Presentatie over Biomimicry

Inspiration dinner Economic Board Regio Foodvalley

Op 8 juni vond het Inspiration Dinner 2023 van de Economic Board Regio Foodvalley plaats. De avond had als thema de ‘Economie van de Toekomst begint vandaag’ en bracht 40 ondernemers, mensen uit het onderwijs en vanuit overheden bij elkaar om hierover in gesprek te gaan. De Economic Board wil met het organiseren van dit diner mensen van binnen en buiten de regio inspireren om met elkaar samen te werken aan een toekomstbestendige regio.

Na het welkomstwoord van de voorzitter van de Economic Board, Jan Jacob van Dijk waarin hij in ging op het belang van de avond voor het versterken van relaties in de regio, werden de aanwezigen door Prof. dr. ir. Henk Kievit van de Nyenrode Business Universiteit meegenomen in ondernemendheid in maatschappelijke transities. En hoe je ecosystemen in transities organiseert. De Economic Board is van mening dat innovaties een belangrijke rol spelen bij de economie van de toekomst in Regio Foodvalley. Vanuit die opvatting was Saskia van den Muijsenberg, één van de oprichters van Biomimicry.nl, uitgenodigd om de aanwezigen meer te vertellen over wat het de regionale economie kan brengen als men zich laat inspireren door de natuur. Ook zij had het over de invloed die mensen kunnen uitoefenen op de ecosystemen in de regio.

Na deze sprekers hadden genodigden tijdens het diner met regionale producten ruim tijd om met elkaar en de Economic Board na te praten en contacten te leggen. Jan Jacob van Dijk sloot de avond af met de boodschap dat het inspiration dinner jaarlijks zal terugkeren.Het inspiration diner was onderdeel van de Foodvalley Days, een jaarlijks terugkerend evenement bedoeld om een kijkje te geven in de keuken van de regio en de banden met partners aan te halen.

Voor andere activiteiten die tijdens de Foodvalley Days hebben plaatsgevonden klik hier.