Artist impression van het World Food Paviljon

Kent u de burger van de toekomst?

Regio Foodvalley is, op uitnodiging van de provincie Gelderland en het World Food Center Experience, aanwezig op de Floriade 2022 in Almere. Wij staan samen met een aantal andere organisaties in de koepelvormige dome op het World Food Pavilion. De Floriade is tot en met 9 oktober 2022 te bezoeken.

Voedsel van en voor de toekomst…

In Regio Foodvalley wordt iedere dag – door ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden – hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Dat is hard nodig, want er komen in 20 jaar tijd 2 miljard mensen bij. We vertellen bezoekers van de Floriade wat dit bijvoorbeeld betekent voor de eiwittransitie: minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten. En wat mensen zélf kunnen doen om hier een bijdrage aan te leveren. We ontwikkelden informatieve boxen en laten aan de hand van een ‘burger van de toekomst’ zien wat en wie er allemaal komen kijken bij ons toekomstige voedsel.

Het World Food Pavilion is een initiatief van de provincie Gelderland, van de gemeente Ede en de World Food Experience. In het Gelderse kennis en innovatie-ecosysteem werken diverse partijen samen aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan het behoud van een leefbare wereld met gezonde en duurzame voeding voor iedereen.

Kijk voor meer informatie op worldfoodpavilion.nl of op www.floriade.com.