Projectleider Leerwerkloket Regio Foodvalley Debby Heltzel blij met maximaal bereik scholingsvouchers.

Meer dan 200 inwoners zetten scholingsvoucher in

Inwoners van Regio Foodvalley konden vanaf maart 2021 in aanmerking komen voor een scholingsvoucher bij het Leerwerkloket. De scholingsvouchers bieden de kans op om-, her- of bijscholing naar een kansrijke sector met een maximale waarde van vijftienhonderd euro. Meer dan tweehonderd inwoners kozen hun kans en kregen een scholingsvoucher. De enige voorwaarden waren dat de inwoner tussen de zestien en zevenenzestig jaar is, er geen andere financiële ondersteuning is voor de erkende opleiding en dat het iemand perspectief biedt op de arbeidsmarkt. De scholingsvouchers zijn nu op.

Debby Heltzel, projectleider Leerwerkloket Regio Foodvalley vertelt: ‘‘De aanvragen liepen zeer uiteen, van een opleiding tot taxichauffeur tot een leerwerktraject bloembinden. Een dame die al een tijd niet werkte wilde graag re-integreren om weer aan de slag te kunnen. Zij volgt nu, met inzet van de scholingsvoucher, de opleiding voor praktijkondersteuner bij opleider CHE. En een man uit Rhenen wilde graag een technische opleiding volgen bij opleider KOB om straks te kunnen werken als werkvoorbereider in de bouw. Ook hij maakte gebruik van deze mooie kans.

Kosteloos loopbaanadviesgesprek

Het is mooi om te zien dan het veel mensen hielp om een stap te nemen waar ze al lang aan dachten. Dit steuntje helpt dan net om deze spannende stap concreet te maken samen met een adviseur. Mooi dat we dit in Nederland mensen kunnen aanbieden en dat iedereen altijd kosteloos terecht kan voor een loopbaanadviesgesprek, ook zonder aanvraag scholingsvoucher. We merken dat veel mensen dit nog niet weten en dan was de scholingsvoucher natuurlijk een mooi uithangbord.

Scholingsbudget

De financiering van de scholingsvouchers is mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en is onderdeel van Human Capital van Regio Foodvalley. Het is natuurlijk jammer dat de vouchers nu op zijn, maar er zijn vaak nog andere financiële mogelijkheden waar mensen voor in aanmerking kunnen komen. Zo kijkt het Regionale Mobiliteitsteam ook mee naar de mogelijkheden Wij wijzen mensen graag de weg en helpen ze met het maken van hun keuze. Dit kan een opleiding zijn, loopbaanadvies of een andere vraag op het gebied van leren en werken. Meer weten? Neem contact op met het Leerwerkloket Regio Foodvalley tel 088 66 06 860 of mail foodvalley@leerwerkloket.nl.

Leerwerkloket Regio Foodvalley

Het Leerwerkloket Regio Foodvalley stimuleert de combinatie van leren en werken door kosteloos advies te geven. De inzet van een leven lang ontwikkelen is in deze tijd van groot belang ook voor de arbeidsmarktregio Foodvalley. De adviseurs van het Leerwerkloket zijn er voor iedereen. Zij geven advies over scholing, leerbanen, solliciteren en scholingsprojecten. Voor advies aan werkgevers werken zij samen met het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley.