Minister Van der Wal bezoekt het agrarische bedrijf van de familie Van Ruiswijk

Ministers Staghouwer en Van der Wal maken kennis met Regio Foodvalley

Op 24 januari 2022 maakten de nieuwe ministers van LNV, Henk Staghouder (ChristenUnie) en Christianne van der Wal (VVD, verantwoordelijk voor Natuur & Stikstof) kennis met Regio Foodvalley. ’s Middags bezochten zij een aantal locaties, zoals de Binnenveldse Hooilanden en het agrarische bedrijf van de familie Van Ruiswijk aan de Zuiderkade in Ede. Vervolgens spraken ze, tijdens een online ontmoeting, vanuit het World Food Center in Ede met tientallen samenwerkingspartners van het ministerie van LNV.

René Verhulst, burgemeester van Ede en voorzitter van Regio Foodvalley, heette beide bewindslieden van harte welkom in Ede en in Regio Foodvalley. Voor minister Christianne van der Wal – oud-gedeputeerde van Gelderland – was Regio Foodvalley in ieder geval ‘bekend terrein’. Zij kent de opgaven die in deze regio hoog op de agenda staan: het bouwen van 40.000 woningen en de landbouwtransitie en welke rol haar nieuwe portefeuille – natuur en stikstof – daarbij speelt.

Burgemeester Verhulst riep de bewindslieden op om de opgaven samen met de regio’s aan te pakken. “Wij hebben – als gidsregio – de kennis en de expertise. Maak daar gebruik van. Regio Foodvalley is ‘Nederland in het klein’. Als het hier lukt de grote opgaven in samenhang met elkaar op te pakken, dan lukt het overal.”

Studio WFC

Helaas moest  vanwege de coronamaatregelen  de kennismaking met de samenwerkingspartners in digitale vorm plaatsvinden. Om toch, letterlijk en figuurlijk, iets te ‘proeven’ van Regio Foodvalley, ontvingen alle genodigden een experiencebox met streekproducten uit Regio Foodvalley.