Regio Foodvalley met FoodNL aanwezig op de Grüne Woche in Berlijn

Op 19, 20 en 21 januari 2023 bracht Regio Foodvalley, samen met AgriFood Capital uit Noord-Brabant en Greenport Venlo uit Noord-Limburg, een bezoek aan de Internationale Grüne Woche in Berlijn. De drie regio’s werken onder de naam ‘FoodNL’ samen aan projecten op een tweetal thema’s: eiwittransitie en voedsel & gezondheid.

De Grüne Woche werd in 1926 opgericht en is uitgegroeid tot de grootste internationale agrofoodbeurs van Europa. De Grüne Woche wordt niet alleen bezocht door voedselproducten, maar ook door regio’s uit verschillende delen van Europa. Regio Foodvalley, AgriFood Capital en Greenport Venlo vormen met een gezamenlijke export van € 15 miljard het grootste voedselproductiegbied van Europa. In de drie regio’s werken overheden, kennis- en onderwijsinstellingen én ondernemers samen aan de transitie van een traditioneel naar een duurzaam voedselsysteem.

Contacten

FoodNL - het samenwerkingsverband van de drie regio’s - richt zich met name op twee thema’s: eiwittransitie en voedsel & gezondheid. René Verhulst, voorzitter van Regio Foodvalley: “Door vandaag te innoveren, maken we ons voedsel van morgen slimmer, gezonder en duurzamer. We zoeken daarvoor ook de samenwerking in Europa en het bezoek aan de Grüne Woche was onder meer bedoeld om met andere Europese regio’s contacten te leggen om onze projecten in gezamenlijkheid verder te ontwikkelen. Daarnaast ontmoetten wij Kamerleden, gedeputeerden, vertegenwoordigers van brancheorganisaties en ministeries. We geven de komende periode een vervolg aan deze ontmoetingen.”

René Verhulst bood, samen met de bestuurlijke vertegenwoordigers van AgriFood Capital en Greenport Venlo, een informatiebord over FoodNL aan minister Christianne van der Wal (Natuur & Stikstof) aan.