Bedrijven presenteren zich in het Schaffelaar theater in Barneveld. Leerlingen bezoeken de stands.

Talent Event 2023 bracht jongeren en bedrijven in Regio Foodvalley samen

Op dinsdag 28 november opende het Schaffelaartheater in Barneveld zijn deuren voor een inspirerend evenement dat jongeren van 13-24 jaar de kans gaf om hun toekomstige mogelijkheden te verkennen. Ongeveer 50 regionale bedrijven stelden zich voor aan meer dan 400 studenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs tijdens het Talent Event 2023.

Bij het Talent Event 2023 draaide het niet alleen om wat de studenten en leerlingen kunnen, maar om wat ze kunnen worden. Bedrijven en opleidingsinstituten uit Regio Foodvalley presenteerden zich met enthousiasme, waarbij leerlingen niet alleen informatie verzamelden maar ook verwend werden met presentjes en de kans maakten om prijzen te winnen, waaronder een mountainbike, een rijlesvoucher van duizend euro, en zelfs ballonvaarten.

Deelnemers konden plaatsnemen achter het stuur van een racesimulator, zich uitleven in bouwactiviteiten, deelnemen aan sollicitatiebrieftrainingen en zich verdiepen in workshops over Artificiële Intelligentie (AI) en sociale media. Voor de sportieve leerlingen was er zelfs de mogelijkheid om op een fiets die een blender aandreef, hun eigen fruitsmoothie te maken. Gezonde soep en een scala aan lekkernijen, zoals broodjes, snacks en friet, maakten het evenement compleet.

Het Talent Event 2023 was een gezamenlijk initiatief van Regio Foodvalley, Food Academy Nijkerk, ICT Campus, Knooppunt Techniek, Barneveld Tomorrow en de Barneveldse Techniek Opleiding. Een geslaagde samenwerking die jongeren en bedrijven in de regio op een dynamische manier met elkaar in contact bracht.