Talitha Schouw presenteert haar huisjes van papier aan de jury. Hiermee is zij de winnaar van ZomerOndernemer Regio Foodvalley 2022

Talitha Schouw uit Renswoude is ZomerOndernemer Regio Foodvalley 2022

Talitha Schouw uit Renswoude is donderdag 25 augustus gekozen als beste ZomerOndernemer Regio Foodvalley 2022. Zij is door de jury unaniem gekozen tot winnaar uit Regio Foodvalley. Talitha maakt wenskaarten waarvan je van de envelop en kaart een creatief en vernuftig 3-D huisje kan bouwen. Een creatief idee voor een verhuizing, nieuwbouwproject, geboortekaartje of een verjaardag.

De zomerondernemers uit Regio Foodvalley en het Rijk van Nijmegen hebben hun traject van zes weken feestelijk afgerond in Grand Café Mes, in De Meshallen te Wijchen. Na een traject van ruim zes weken maakten 16 jongeren kennis met het ondernemerschap en brachten zij hun ondernemersidee met deskundige begeleiding verder.

Slotavond

Tijdens de slotavond presenteerde zes jonge zomerondernemers de plannen aan de jury.

  • Wai Keung Liu (uit Venlo) presenteerde zijn sociale plan om het huisvestingsprobleem van studenten op te lossen.
  • Sam van de Bogaard (uit Nijmegen) is recruiter en helpt met personeelstekort (Youngbloodz).
  • Tim Verf (uit Wijchen) staat op het punt zijn teamcoachbedrijf te lanceren.
  • Sofie Otten (uit Wijchen) is gestart met Lua Vita Coaching.
  • Talitha Schouw (uit Renswoude) maakt van een eenvoudige brief een creatief en vernuftig 3D-huisje of ander bouwwerk.
  • Damian Schuijffel (uit Nijmegen) heeft zijn eigen kledingmerk, Thesameweare; 10 procent van de omzet gaat naar een goed doel, de bouw van een school in Afrika.

Jury

De jury bestond uit Peter Filius (Directeur TNE), John Brom (wethouder gemeente Nijmegen), Marie-José Dilweg (gemeente Wijchen) en Nanneke Joosen (Regio Foodvalley). Zij hebben met alle zomerondernemers uitgebreid gesproken en de plannen beoordeeld op: originaliteit, marktkansen, marketingideeën, overtuiging als ondernemer en presentatie. Daaruit kwam Sofie Otten als beste uit de bus voor het Rijk van Nijmegen en Talitha Schouw werd beste ZomerOndernemer Regio Foodvalley. Deze jonge ondernemers gaan ook door naar de landelijke verkiezing ZomerOndernemer 2022.

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Het project helpt jongeren tussen de 15 en 23 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. De jongeren krijgen steun van professionele begeleiders die hen training, advies en tips geven. Regio Foodvalley doet mee aan dit initiatief om ondernemerschap in de regio aan te jagen.