Windmolen en zonnedaken bij bedrijventerrein A12

Topsprekers en veel inspiratie op stakeholderconferentie Energieprogramma/ RES Regio Foodvalley 9 november

Futurist en visionair Arash Aazami, bekend van onder andere Unify.energy en het Internet of Energy Initiative, is één van de sprekers op het stakeholdersoverleg van het Energieprogramma/RES Regio Foodvalley. De conferentie, die 9 november in Scherpenzeel wordt gehouden, staat bol van actuele inzichten en inspirerende projecten.

Aazami zal in Scherpenzeel ingaan op nieuwe kansen die de energietransitie biedt. Welke innovaties zullen binnenkort het levenslicht gaan zien en welke nieuwe systemen zijn al voorhanden? Naast top-spreker Aazami zijn op de conferentie zo’n vijftien andere sprekers en inleiders aanwezig. Samen delen zij kennis en voorbeelden die waardevol zijn voor het energieprogramma. Naast inspirerende voorbeelden uit Regio Foodvalley worden tijdens de conferentie ook de landelijk bekende projecten van Betuwewind en Zuidenwind gepresenteerd.

Vooruit door meer (coöperatieve) samenwerking is het thema van de stakeholderconferentie. In de zomer van 2021 is de RES 1.0 vastgesteld. Alles staat sindsdien in het teken van de uitvoering van de RES-doelstellingen. De wereld is sinds vorige zomer compleet veranderd: Nederland beleeft een serieuze energiecrisis. De EU zet zich met een maatregelenpakket schrap voor de ontstane situatie. Landelijk, regionaal en lokaal wil de overheid er alles aan doen om de gevolgen van de energiecrisis te minimaliseren en de energierekening te verlagen. Tegelijkertijd moeten ook de klimaatdoelstellingen worden gehaald. Samenwerking is een sleutelfactor. Door meer coöperatieve samenwerking - samenwerken voor een gezamenlijk doel - ontstaat ruimte voor slimme, lokale oplossingen.

Woensdagmiddag 9 november gaan raadsleden, ondernemers, bestuurders, ambtenaren en maatschappelijke partners uit de Regio Foodvalley met elkaar aan de slag. Tijdens de conferentie worden ze bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en maken ze de balans op: waar staan we? De ambitie is om ook samen van gedachten te wisselen over hoe we door meer (coöperatieve) samenwerking verder kunnen komen. Want als de crisis één ding duidelijk maakt, is dat niemand de problemen in z’n eentje kan oplossen.

Meer informatie over het Energieprogramma en de RES in de Regio Foodvalley is te vinden op www.resfoodvalley.nl. Voor aanvullende informatie of vragen over de stakeholderconferentie mailt u met res@regiofoodvalley.nl.