Van de horeca naar de energietransitie

Tim (28 jaar) werkt in de energietransitie als monteur. Hij installeert nieuwe warmtesets bij mensen thuis of in nieuwbouwprojecten. Dit wisselt hij bij zijn werkgever af met loodgietersklussen. Eerste werkte hij in de horeca maar dit bevalt hem veel beter. ‘‘Het werk is heel afwisselend en ik vind het mooi om iets concreets te kunnen doen voor mensen die graag een stap maken om duurzamer te kunnen leven’’. Mensen die denken aan een overstap en mogelijk graag ergens anders willen werken, zijn er veel kansen, ook in de energietransitie.

Veel bedrijven bieden een kans om in de praktijk te kunnen leren. Tim koos om één dag in de week naar school te gaan en vier dagen te werken, in een BBL-traject. Hij vertelt: ‘’Na een horecaopleiding die ik eerder volgde, werkte ik in de horeca toen de coronaperiode aan brak. Ik was sowieso zoekende met wat voor baan ik zou willen want onder andere de onregelmatige werktijden pasten niet bij mij. Via het uitzendbureau vond ik deze baan, in combinatie met een opleiding. Ik werk hier nu twee jaar en verdien prima én ik leer nog veel.’’

Kies je kans

Wil jij kennismaken met de baankansen in Regio Foodvalley? De energietransitie biedt waanzinnig veel kansen. Welk diploma je ook wel of niet hebt. Een eerste kennismaking, een kort leertraject of een uitgebreide opleiding? Wat past er bij jou? Een loopbaanadviseur van het Leerwerkloket helpt jou graag en kosteloos bij jouw oriëntatie.

Kennismaken met Energietransitie