Prijs voor de uitreiking van de Innovatieaward.

Wij zoeken de meest innovatieve ondernemers van Regio Foodvalley!

Wie ontvangt op 11 oktober 2023 op de WUR Campus de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2023 of de ICT Award? Ondernemers met innovatieve producten of diensten, die samen met anderen zijn ontwikkeld én bijdragen aan een circulaire economie, kunnen zich tot en met 1 september 2023 aanmelden. Dat kan via www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl. Een vakjury maakt vervolgens bekend welke ondernemers voor de prijs worden genomineerd.

In Regio Foodvalley werken we als overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen samen aan duurzame oplossingen. Ondernemers bedenken slimme ideeën en praktische oplossingen en werken daarvoor soms op een onverwachte manier samen met andere ondernemers. Aan hen worden de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2023 en de ICT Award uitgereikt.
Vorig jaar nam No Palm Ingrediënts uit Wageningen deze prijs in ontvangst. Het bedrijf ontwikkelt duurzame palmolie-vervangers. Het proces is te vergelijken met het brouwen van bier, maar dan met oliën en vetten. No Palm Ingrediënts zorgt voor een lokaal en duurzaam alternatief voor palmolie. Het aanwezige publiek kende de publieksprijs toe aan XINTC (Kootwijkerbroek) dat een elektrolyzer ontwikkelt om uit duurzame energie (uit zon en wind) waterstof te produceren.

Criteria

De Innovatieprijs Regio Foodvalley en de ICT Award zijn er voor goede ideeën met grote impact in – en buiten – Regio Foodvalley. Om in aanmerking te komen voor de prijzen, gelden de volgende criteria:

  • het gaat om duurzame technologische innovaties waarbij circulariteit een belangrijke rol speelt;
  • de innovaties zijn ontstaan uit een aantoonbare (keten)samenwerking;
  • de innovaties werken en dat kan worden aangetoond met resultaten of een prototype;
  • de innovaties hebben betrekking op de maakindustrie, energie- of milieutechnologie of ict- of agrofoodsector.

Aanmelden