Ondernemen

Economische topregio

Een economische topregio met de focus op Agrofood. Dat bereikt Regio Foodvalley alleen met een hoogwaardig vestigingsklimaat. Hierin moet alles kloppen en van eersteklas niveau zijn. Of het nu gaat om werken, onderwijs, mobiliteit, wonen of recreatie.

Ontwikkeling van kennis en innovatie is van groot belang in deze regio, waardoor juist hier vruchtbare ontmoetingen plaatsvinden tussen onderwijs, bedrijfsleven en kennisinstituten. Zo vormt zich als vanzelf een cluster van dagelijkse bedrijvigheid en ontstaat nieuwe samenwerking en groei. In een regio waar de overheid doorgroei van succesvolle bedrijven faciliteert, ondernemerschap bevordert en een broedplaats biedt voor innovatie.

Foodvalley clustert op wereldniveau wetenschap, bedrijven en onderzoeksinstituten met één focus: food. Wageningen University & Research is het kennishart en ontvangt uit de hele wereld onderzoekers en ondernemers. Op een fantastische campus onder architectuur. Waar onder andere Friesland Campina een R&D centre heeft en waar Unilever zich in 2019  gaat vestigen.

World Food Center

Ede is vestigingslocatie van het World Food Center (WFC) Nederland. Dit experience en business center voor de hele foodsector wordt gerealiseerd naast het nieuw te bouwen intercitystation Ede-Wageningen. Het WFC maakt onderdeel uit van een ontwikkeling van oude kazerneterreinen tot woon-, werk- en leefgebied.

Innovatie en kennis

Regio Foodvalley is - van oudsher - een broedplaats voor nieuwe (food)bedrijven en unieke foodconcepten. Tientallen innovaties zijn ontwikkeld tot succesvolle bedrijven. Niet alleen in Wageningen, maar ook in Veenendaal, Renswoude en Nijkerk. Bijvoorbeeld in de maakindustrie. HatchTech in Veenendaal ontwikkelt hypermoderne broedmachines. Moba in Barneveld is wereldmarktleider in eiersorteermachines. Kennis ligt hier ten grondslag aan innovatie.

Logistiek

De regio herbergt veel grote logistieke bedrijven. Alleen al in Nijkerk bevinden zich veel spelers van formaat. Bouw Logistics distribueert wijn en gedistilleerd door heel Nederland. Bidfood uit Ede is een grote speler op het gebied van food én service voor horeca, catering en zorg.

Feed

De Feedsector (voeding voor dieren) is ook sterk vertegenwoordigd in de regio. Docomar, De Heus, ABZ Diervoeding en AgruniekRijnvallei zijn spelers van formaat. Met hun kennis zijn ze speler in een internationale markt.

En u?

Wilt u ook de kansen benutten die Regio Foodvalley biedt, neem gerust contact met ons op. Wij laten u graag het gebied zien. Ook kunnen wij bedrijven bezoeken die broedplaatsen zijn van innovatie. Zodat u ervaart dat onze regio dé thuisbasis is voor innovatieve bedrijven.

Meer weten over kansen voor vestiging in Regio Foodvalley? Bel met Regio Foodvalley 0318 680 667.