Zoekvenster

Ondernemen

Een topregio voor een topsector. Dat bereikt Regio FoodValley alleen met een hoogwaardig vestigingsklimaat. Hierin moet alles kloppen en van hoog niveau zijn. Of het nu gaat om werken, onderwijs, mobiliteit, wonen of recreatie. De regio is een noodzakelijk alternatief voor de Randstad, waar de ruimte schaars is en waar de bestuurlijke drukte hoog is.

Omdat ontwikkeling van kennis en innovatie gerealiseerd worden in de regio, zijn juist dáár de ontmoetingen tussen onderwijs, bedrijfsleven en kennisinstituten. Zo vormt zich als vanzelf een cluster van dagelijkse bedrijvigheid en ontstaat nieuwe samenwerking en groei. In een regio waar de overheid doorgroei van succesvolle bedrijven faciliteert en ondernemerschap bevordert.

Broedplaats voor innovatie

FoodValley clustert op wereldniveau wetenschap, bedrijven en onderzoeksinstituten met één focus: food. Wageningen Universiteit en Research centre is het kennishart en ontvangt uit de hele wereld onderzoekers en ondernemers. Op een fantastische campus onder architectuur. Waar Friesland Campina een nieuw R&D centre heeft. Unilever gaat zich in 2019 vestigen op de Wageningen Campus.

World Food Center
Ede is vestigingslocatie van het World Food Center (WFC) Nederland. Deze experience voor de hele foodsector komt te staan bij het nieuw te bouwen intercitystation Ede-Wageningen. Het WFC maakt onderdeel uit van een ontwikkeling van oude kazerneterreinen tot woon-, werk- en leefgebied.

Innovatie en kennis
FoodValley is - van oudsher - een broedplaats voor nieuwe (food)bedrijven en unieke foodconcepten. Tientallen innovaties zijn ontwikkeld tot succesvolle bedrijven. Niet alleen in Wageningen, maar ook in Veenendaal, Renswoude en Nijkerk. Bijvoorbeeld in de maakindustrie. HatchTech in Veenendaal ontwikkelt hypermoderne broedmachines. Moba in Barneveld is wereldmarktleider in eiersorteermachines. Kennis ligt hier aan ten grondslag aan innovatie.

Logistiek
De regio herbergt veel grote logistieke bedrijven. Alleen al in Nijkerk bevinden zich veel spelers van formaat. Bouw Logistics distribueert wijn en gedistilleerd door heel Nederland. DeliXL uit Ede is een grote speler op het gebied van food én service voor horeca, catering en zorg.

Feed
FoodValley gaat ook over voeding voor dieren. De Feedsector is sterk vertegenwoordigd in de regio. Docomar, De Heus, ABZ Diervoeding en AgruniekRijnvallei zijn spelers van formaat. Met hun kennis zijn ze speler in een internationale markt.

En u?
Wilt u ook de kansen benutten die FoodValley biedt, neem gerust contact met ons op. Wij laten u graag het gebied zien. Ook kunnen wij bedrijven bezoeken die broedplaatsen zijn van innovatie. Zodat u ervaart dat onze regio dé thuisbasis is voor innovatieve bedrijven.
Meer weten over kansen voor vestiging in FoodValley? Bel met Regio FoodValley 0318 680 667.