Ondernemen

Economische topregio

Regio Foodvalley heeft de ambitie een economische topregio te blijven met de focus op agrofood. Dat kan alleen met een hoogwaardig vestigingsklimaat waarin aandacht is voor werken, wonen, onderwijs, mobiliteit en recreatie.

Ontwikkeling van kennis en innovatie is van groot belang voor deze regio, waar vruchtbare ontmoetingen plaatsvinden tussen onderwijs, bedrijfsleven en kennisinstituten. Zo vormt als vanzelf een cluster van dagelijkse bedrijvigheid en ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden en groei. In deze regio faciliteert de overheid doorgroei van succesvolle bedrijven, wordt ondernemerschap bevorderd en een broedplaats voor innovatie geboden.

Foodvalley clustert op wereldniveau wetenschap, bedrijven en onderzoeksinstituten met een focus op food. Wageningen University & Research is hiervan het kennishart. Hier worden op een fantastische campus onderzoekers en ondernemers uit de hele wereld ontvangen. Hier heeft onder andere FrieslandCampina een R&D centre heeft en gaat Unilever zich in 2019 het innovatiecentrum vestigen.

World Food Center

Ede is de vestigingslocatie van het World Food Center (WFC) Nederland. Dit experience en business center voor de hele foodsector wordt gerealiseerd naast het nieuw te bouwen intercitystation Ede-Wageningen. Het WFC maakt onderdeel uit van een ontwikkelingsproject om de oude kazerneterreinen om te vormen tot woon-, werk- en leefgebied.

Innovatie en kennis

Regio Foodvalley is van oudsher een broedplaats voor nieuwe (food)bedrijven en unieke foodconcepten. Tientallen innovaties zijn ontwikkeld tot succesvolle bedrijven, niet alleen in Wageningen, maar ook in Veenendaal, Renswoude en Nijkerk. Bijvoorbeeld in de maakindustrie. HatchTech in Veenendaal ontwikkelt hypermoderne broedmachines. Moba in Barneveld is wereldmarktleider in eiersorteermachines. Kennis ligt hier ten grondslag aan innovatie.

Logistiek

De regio herbergt veel grote logistieke bedrijven. Alleen al in Nijkerk bevinden zich veel spelers van formaat, zoals Bouw Logistics dat wijn en gedistilleerd door heel Nederland distribueert. Bidfood uit Ede is een grote speler op het gebied van food én service voor horeca, catering en zorg.

Feed

De Feedsector (voeding voor dieren) is ook sterk vertegenwoordigd in de regio. Docomar, De Heus, ABZ Diervoeding en AgruniekRijnvallei zijn spelers van formaat. Met hun kennis zijn ze speler in een internationale markt.

En u?

Wilt u ook de kansen benutten die Regio Foodvalley biedt, neem gerust contact met ons op. Wij laten u graag de regio zien. Ook kunnen wij bedrijven bezoeken die broedplaatsen zijn van innovatie. Zodat u ervaart dat onze regio dé thuisbasis is voor innovatieve bedrijven.

Meer weten over kansen voor vestiging in Regio Foodvalley? Bel met Regio Foodvalley 0318 680 667.