Bedrijven in de FoodValley regio

De FoodValley regio ligt op een uur rijden van Randstad, Schiphol en Ruhrgebied. Het is de perfecte uitvalsbasis voor bedrijven die zich aan de rand van de Randstad willen vestigen. Voor bedrijven en ondernemers die goed bereikbaar willen zijn. En voor bedrijven die werknemers een kans willen geven om te wonen in een veelzijdige omgeving.

Aantrekkelijk alternatief voor de Randstad
Kortom: de FoodValley regio is een aantrekkelijk alternatief voor de Randstad. Onze regio heeft de ruimte. Bovendien beschikt de FoodValley regio over prachtige faciliteiten, die ook nog eens kwalitatief verbeterd worden. Nu al beschikt de regio over een Intercity-verbinding tussen Ede-Wageningen en Schiphol (1 uur reistijd, vier keer per uur). Met de realisatie van het programma Hoog Frequent Spoor (uiterlijk 2020) krijgt Ede-Wageningen een bediening van zes Intercity-treinen per uur.

Food (gerelateerde) bedrijven

Regio FoodValley versterkt de kennisontwikkeling van food. Bedrijven hebben die kennis nodig om problemen op te lossen en te innoveren. Deze verbinding is van cruciale waarde. Juist die verbindingen dragen bij aan vestiging van food(gerelateerde) bedrijven in de FoodValley regio . Bedrijven en organisaties als Arla Foods, Struik Europe, Bieze Food Groep, Friesland Campina R&D, NIZO Food Research, De Heus Diervoeders, Dishman en Hatchtech vonden de weg naar onze regio waarbinnen Wageningen UR het kennishart vormt.

In de linkerkolom vindt u een reeks verhalen over bedrijven in de FoodValley regio die hun krachten bundelen met andere partijen. Zij laten zien hoe samenwerking en kennisdeling in de regio leiden tot innovatie en een betere concurrentiepositie.

Aantal Foodbedrijven in de regio

Regio FoodValley heeft in kaart gebracht hoeveel en welke foodbedrijven in de regio gevestigd zijn. Voor dat doel is samen met de provincie Gelderland en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een bedrijvenbestand ontwikkeld. Conclusie is dat er ruim 2600 bedrijven en instellingen in de FoodValley regio zijn gevestigd, die samen 21.700 arbeidsplaatsen leveren.

Factsheet Foodbedrijven in Regio FoodValley