4. Financien & subsidies

Ben jij op zoek naar financiele hulpmiddelen voor jou als ondernemer, bijvoorbeeld subsidies voor de ontwikkeling van een nieuw product of de groei van jouw bedrijf? Wij kunnen je op weg helpen, wij hebben goede contacten met de meest relevante subsidieverstrekkers en verbinden jou met kansrijke regelingen op regionaal, provinciaal en/of landelijk niveau. Hieronder hebben we de belangrijkste onderwerpen op een rij gezet per onderwerp. Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld, mocht je jouw specifieke vraag niet vinden, neem dan contact met ons op. 

Corona 

Ben jij als ondernemer hard geraakt door corona? Kijk dan op de pagina Corona.

Scholing & opleiding 

Op het gebied van opleidingen en (bij)scholing zijn diverse regelingen beschikbaar. Het landelijke netwerk van Leerwerkloketten heeft een handig overzichtgemaakt met heel veel informatie, bekijk deze informatie.  

Verduurzaming gebouwen en kantoren 

Het verduurzamen van jouw bedrijfspand wordt steeds belangrijker, wist je bijvoorbeeld dat elk kantoor groter dan 100 m2 per 1 januari 2023 minimaal energielabel C moet hebben? Op de website van RVO vind je bruikbare informatie over alle regels en minstens zo belangrijk: een overzicht van subsidies, financieringsmogelijkheden en ook goede voorbeelden in het land. Lees er meer over op de website van de RVO.

De Startversneller

De Startversneller van de provincies Gelderland en Overijssel helpt ondernemers bij een succesvolle start van een eigen bedrijf. Het programma is beschikbaar voor startende ondernemers die niet langer dan 5 jaar zijn ingeschreven bij de KvK. Je kunt in aanmerking komen voor een voucher van €1.000,- om te besteden aan business coaching, het deelnemen aan intervisiebijeenkomsten met andere ondernemers, en/of het verkrijgen van een scholingsvoucher voor een vakgerichte opleiding.  Belangrijkste voorwaarde is dat je fulltime ondernemer bent, of van plan bent om dat op korte termijn te gaan doen. Meer informatie via de website www.destartversneller.nl