Regio Foodvalley strategische agenda

Over ons

Samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers

Regio Foodvalley is een regionale netwerkorganisatie. Samenwerking staat centraal om de topregio op het gebied van agrifood te zijn. En om een duurzame en aantrekkelijke regio voor bedrijven en inwoners te blijven.

De acht gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen werken samen met twee provincies, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers in de regio. 

Onder de Economic Board wordt een groot aantal projecten uitgevoerd, die elkaar versterken. Alle projecten zijn opgenomen in de Strategische Agenda 2020-2025. Een overzicht van de organisatie en de betrokken personen zijn opgenomen in een informatieboekje (pdf, 859 KB).

Shaping the future of food

Foodvalley is hét kennisintensieve agrifood ecosysteem in Nederland. Dit ecosysteem kenmerkt zich door de vele innovatieve agrifood en foodgerelateerde oplossingen van wereldformaat. Foodvalley wordt gedragen door Foodvalley NL en Regio Foodvalley. 

Foodvalley NL

Foodvalley NL is het onafhankelijke platform voor innovatie en transitie van het wereldwijde voedselsysteem. Foodvalley NL ontwikkelt en versterkt sinds 2004 een internationaal ecosysteem van organisaties die samenwerken om deze transitie te realiseren: het Foodvalley ecosysteem.

Ga naar de website van Foodvalley NL

Regio Foodvalley

Regio Foodvalley is een samenwerking tussen regionale overheden, ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen. Ontwikkelingen op het gebied van kennis en innovatie is van groot belang in deze economische topregio. In Regio Foodvalley worden namelijk al decennia lang baanbrekende oplossingen bedacht.

Benieuwd wat Regio Foodvalley doet? Bekijk de animatie.