Archief

Kort verslag Uitwisselsessie 22 september 2022

In deze sessie werden 3 thema's besproken. Hans van Bezooijen en Remco de Vries presenteerden de nieuwste versie van hun groene MJOP. Ervaringsdeskundige en mediator Rob Bakker deelt zijn ervaringen over de uitdagingen bij het verduurzamen van VvE's. En hoe pak je bestuur en beheer aan binnen de VvE. Lees hier (pdf, 403 KB) het verslag van de sessie.

Kort verslag Uitwisselsessie 23 november 2021

Deze sessie stond geheel in het teken van laadpalen voor VvE's. De bijna 40 deelnemers van binnen en buiten de Kenniskring hebben geboeid geluisterd naar de presentatie van Bram Leusink van EVconsult en vvelaadloket.nl.
Alle ins en outs, zoals het stappenplan van vveladen.nl maar ook brandveiligheid en kosten zijn aan bod gekomen.
De presentatie was geheel toegespitst op de vooraf ingestuurde vragen van de deelnemers.
Zoals een deelnemer het uitdrukte: "Ik heb er veel geleerd, bedankt Bram!"

Kort verslag Uitwisselsessie 8 juni 2021

Na een korte presentatie van Peter Scholtens over het proces warmtetransitie visie, ontstonden vooral toch vragen over het proces voor een specifieke wijk eruit moet komen te zien en hoe VvE’s daarbij ondersteund kunnen worden. Onderdeel daarvan zullen zeker bijeenkomsten, workshops, een routeplan, adviezen en gaan quickscans vormen.

Inge van Beek van gemeente Tilburg vertelde over de Europese subsidie aanvraag die gemeente Tilburg met diverse partners heeft ingediend met bovenstaande onderdelen. Hun website aandeslagmetjehuis.nl wordt dan ook veel uitgebreider gericht op VvE’s. Inge is 4 dagen per week actief voor VvE’s alleen, een beetje jaloers werden de andere gemeenten hierop wel.

Tot slot werden diverse vragen uitgewisseld die toch vooral leidden tot het besef dat energie besparen vóór “van het gas af” gaat en ook bij VvE’s het proces van verduurzamen niet per sé bij het bestuur hoeft te beginnen, maar ook bij een bewoner.

Presentatie Warmtetransitie Peter Scholtens (pdf, 718 KB)

Uitwisselingsessie 19 november 2020

Na een hartelijk welkom deelden Peter Scholtens en Yvonne Kleefkens de nieuwste ontwikkelingen in de regio. Het project Samenwerkende Energieloketten Foodvalley is sinds medio dit jaar onderdeel van de Woonagenda van de Foodvalley geworden. Dus onze Kenniskring daarmee impliciet ook.
Hans van Bezooijen deelde met ons informatie over subsidies voor VvE’s en Remco de Vries liet het Groen MJOP (Excel) zien, dat Hans en hij gebruiken in het besluitvormingsproces bij VvE’s.

Kortom, het was weer inspirerend, met een mooie opkomst van bijna 30 deelnemers!  Zie ook de Sheets. (pdf, 349 KB)

Uitwisselingssessie 16 januari 2020

Het was een vruchtbare bijeenkomst met een grotere opkomst dan er geregistreerd waren!
Dat heeft wel als nadeel dat de ruimte dan te krap bleek.
Dus graag in het vervolg je (op tijd) aanmelden.

Feestelijke start op 25 september 2019

De Feestelijke start van de Kenniskring vond plaats in de Basiliek te Veenendaal werd georganiseerd door de gemeenten Ede en Veenendaal. Zowel tijdens de middag als avondsessie was de zaal goed gevuld met VvE's, procesbegeleiders, beheerders en energieadviseurs. Het is wel duidelijk dat de Kenniskring in een behoefte voorziet!

's Middags opende ex-weerman Reinier van de Berg de sessie via een video-opname, in de avond kon hij persoonlijk aanwezig zijn. Hij gaf aan verheugd te zijn met dit initiatief, want volgens hem staat de klok op 5 over twaalf. En moeten we met zijn allen hard aan de slag om de klok naar 5 voor twaalf terug te krijgen. Met grote interesse werd vervolgens geluisterd naar de diverse presentaties.

De gemeenten hadden bovendien een aangename verassing in petto voor de aanwezigen: deze konden zich ter plekke inschrijven voor een gratis Adviesgesprek Verduurzaming of Presentatie Verduurzaming voor de ALV. En 8 VvE's hebben daar meteen gebruik van gemaakt.

Nadat Lex Hoefsloot samen met het energieloket de informatiemarkt symbolisch had geopend, was er ruime gelegenheid rond te lopen, kennis te maken met elkaar, te netwerken en vragen te stellen op de informatiemarkt.

Sfeerimpressie van de dag