Archief

Uitwisselingsessie 19 november 2020

Na een hartelijk welkom deelden Peter Scholtens en Yvonne Kleefkens de nieuwste ontwikkelingen in de regio. Het project Samenwerkende Energieloketten Foodvalley is sinds medio dit jaar onderdeel van de Woonagenda van de Foodvalley geworden. Dus onze Kenniskring daarmee impliciet ook.
Hans van Bezooijen deelde met ons informatie over subsidies voor VvE’s en Remco de Vries liet het Groen MJOP (Excel) zien, dat Hans en hij gebruiken in het besluitvormingsproces bij VvE’s.

Kortom, het was weer inspirerend, met een mooie opkomst van bijna 30 deelnemers!  Zie ook de Sheets. (pdf, 349 KB)

Uitwisselingssessie 16 januari 2020

Het was een vruchtbare bijeenkomst met een grotere opkomst dan er geregistreerd waren!
Dat heeft wel als nadeel dat de ruimte dan te krap bleek.
Dus graag in het vervolg je (op tijd) aanmelden.

Feestelijke start op 25 september 2019

De Feestelijke start van de Kenniskring vond plaats in de Basiliek te Veenendaal werd georganiseerd door de gemeenten Ede en Veenendaal. Zowel tijdens de middag als avondsessie was de zaal goed gevuld met VvE's, procesbegeleiders, beheerders en energieadviseurs. Het is wel duidelijk dat de Kenniskring in een behoefte voorziet!

's Middags opende ex-weerman Reinier van de Berg de sessie via een video-opname, in de avond kon hij persoonlijk aanwezig zijn. Hij gaf aan verheugd te zijn met dit initiatief, want volgens hem staat de klok op 5 over twaalf. En moeten we met zijn allen hard aan de slag om de klok naar 5 voor twaalf terug te krijgen. Met grote interesse werd vervolgens geluisterd naar de diverse presentaties.

De gemeenten hadden bovendien een aangename verassing in petto voor de aanwezigen: deze konden zich ter plekke inschrijven voor een gratis Adviesgesprek Verduurzaming of Presentatie Verduurzaming voor de ALV. En 8 VvE's hebben daar meteen gebruik van gemaakt.

Nadat Lex Hoefsloot samen met het energieloket de informatiemarkt symbolisch had geopend, was er ruime gelegenheid rond te lopen, kennis te maken met elkaar, te netwerken en vragen te stellen op de informatiemarkt.

Sfeerimpressie van de dag