Wat is de Regio Deal Foodvalley?

De Regio Deal Foodvalley is een samenwerking tussen Rijk en Regio om de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem te versnellen. In het vierjarige programma hebben overheden, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers krachten gebundeld om hun impact te vergroten.
De Regio Deal Foodvalley stimuleert de productie én consumptie van betaalbaar, duurzaam en gezond voedsel in een gezonde en aantrekkelijke omgeving. Daarmee werken we tegelijkertijd aan welzijn en welvaart voor onze inwoners.

Samen, maken we de sprong vooruit

Om deze doelen sneller te bereiken werken Rijk en regio samen in de Regio Deal Foodvalley. Met de regiodeal staat de ‘turbo’ vier jaar lang aan met extra geld, kennis en experimenteerruimte. Hiermee kunnen we de noodzakelijke transitie een extra boost geven. De regiodeal zet zo onze stappen om in sprongen. Samen maken we de sprong vooruit.

 
 

Een programma, drie thema’s

We geven de regio een impuls via drie thema's. Deze drie thema's zijn 1. Toekomstbestendige landbouw, 2. Voeding en gezondheid en 3. Kennis en innovatie. Ze vormen samen één geheel en versterken elkaar.

Op de hoogte blijven van de Regio Deal Foodvalley?

Aanmelden maandelijkse nieuwsbrief