Symposium Voeding in zorgopleidingen

Op maandagmiddag 27 mei 2024 organiseren we het symposium Voeding in Zorgopleidingen. We nodigen u van harte uit op deze inspirerende middag over voeding en leefstijl in zorgopleidingen en scholing voor professionals!

Hoe versterken we voeding en interdisciplinair samenwerken binnen het zorgonderwijs?

Goede voeding speelt een cruciale rol in de preventie van veel chronische ziektes. Zorgprofessionals kunnen een grote invloed hebben op de gezondheidskeuzes van pati├źnten. Zij moeten dan wel beschikken over de juiste kennis en weten welke doorverwijs-mogelijkheden er zijn. Om die kennis toepasbaar te maken in het zorgonderwijs is binnen Regiodeal Foodvalley afgelopen jaren gewerkt aan het ontwikkelen, implementeren en evalueren van onderwijsbouwstenen voeding en leefstijl. We delen alle opgedane kennis graag met u!

Het symposium wordt geleid door dagvoorzitter Mahutin Awunou. Samen gaan we in op vragen zoals: ' Hoe versterken we voeding en interdisciplinair samenwerken binnen het onderwijs? Hoe kunnen we competenties van (aankomend) zorgprofessionals verbeteren op het gebied van voeding en leefstijl? Welke werkvormen binnen een interprofessionele keuzecursus werken ├ęcht?'.  

Meer informatie en aanmelden