
2. Eetomgeving
Gezonde voedselkeuzes in een gezonde eetomgeving
Over het project
Dit project van Regio Deal Foodvalley heeft als doel om in de regio in verschillende wijken, mkb’s, horeca en ziekenhuizen en zorginstellingen een gezondere eetomgeving te creëren. Daartoe worden in 10 wijken in Regio Foodvalley en in de stad Utrecht experimenten gedaan met voedselinterventies. De omgeving rond scholen, het MKB en de horeca hebben hierin speciale aandacht. Met ziekenhuizen, zorginstellingen, 75 restaurants en met 25 MKB-bedrijven worden pilots uitgevoerd voor een gezondere voedselkeuze voor patiënten, cliënten, bezoekers en medewerkers. Het project wordt uitgevoerd in afstemming met Goede Zorg Proef Je. Dit is een samenwerking van Alliantie Voeding in de Zorg, waarin ervaring in de praktijk wordt opgedaan met gezondere eetomgevingen in ziekenhuizen in heel Nederland.
Meer informatie
- De voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland
- De voedselomgeving in midden-en kleinbedrijven
- Gezonde en duurzame voedselomgevingen in Nederlandse wijken
- Meer informatie over de gezonde & duurzame eetomgeving in de Horeca
- Meer informatie over een gezonde voedselomgeving in 10 wijken in de regio
- Position paper WUR Gezonde voedselomgeving is essentieel voor preventie en gezondheidsbevordering (pdf, 235 KB)
Contact
Frédérique Rongen
T: 0317-487913
M: frederique.rongen@wur.nl
Maartje Poelman
T: 0317-482372
M: maartje.poelman@wur.nl
Marleen Gillebaart
T: 030 -2531244
M: M.Gillebaart@uu.nl