Food Academy Nijkerk

De missie van Food Academy Nijkerk is om meer mensen kennis te laten maken met de foodsector, te vertellen wat er allemaal in deze industrie gebeurt én dit vooral ook te laten zien. Dit doet de organisatie onder andere door jongeren en zij-instromers op te leiden, de foodsector te promoten én regelmatig in gesprek te gaan met samenwerkingspartners vanuit het onderwijs en de overheid.

Food Academy Nijkerk (FAN) is een samenwerkingsverband tussen ondernemers, het onderwijs en de overheid. In 2019 is vereniging Food Academy Nijkerk opgericht, die inmiddels bestaat uit 19 enthousiaste food- en foodgerelateerde bedrijven in Nijkerk en omgeving. Deze organisaties bepalen de koers van de FAN.  

Opleidingen
In samenwerking met Aeres MBO, biedt Food Academy Nijkerk de mbo-opleidingen ‘Medewerker voeding & techniek’ (niveau 2) en ‘Vakbekwaam Medewerker voeding & techniek’ (niveau 3) aan, in BBL en BOL variant. Als student leer je van alles over de wereld van food: vanaf het begin bij de boer tot het eindproduct op je bord! Hiernaast is er ook een samenwerking met de Techniek Academie Harderwijk, waar BBL-studenten terecht kunnen voor de opleiding ‘Food Techniek’ (niveau 3). Een derde mbo-opleiding, ‘Food Logistiek’ (niveau 2/3), is op het moment in ontwikkeling.

Om kennis en innovatie toe te kunnen passen op de werkvloer, zijn er goed geschoolde werknemers nodig.

De thuisbasis van de opleidingen is het FAN lokaal in Nijkerk, maar er worden ook vaak uitstapjes gemaakt naar de werkvloer. De opleidingen zijn gemaakt in samenwerking met het bedrijfsleven, waardoor er veel aandacht wordt besteed aan leren in de praktijk. Wanneer studenten hun opleiding afronden, is de kans groot dat ze aan het werk kunnen bij een van de FAN bedrijven. 

Rol binnen Regio Deal Foodvalley
Binnen Regio Deal Foodvalley valt Food Academy Nijkerk onder het spoor ‘Kennis en Innovatie’. Om kennis en innovatie toe te kunnen passen op de werkvloer, zijn er goed geschoolde werknemers benodigd. Werknemers moeten tenslotte de juiste houding en kennis hebben om goed te kunnen werken met de nieuwste technische ontwikkelingen (innovatie). FAN geeft hier als opleider praktische invulling aan door te investeren in Human Capital. Leren = innoveren = slimmer produceren! 

Lees hier (pdf, 2 MB)​​​​​​​ de infographic met de resultaten van de FAN in 2021.

Contactpersoon:
Gert-Jan Koetsier
Manager Food Academy Nijkerk
06 – 25 34 17 36
info@foodacademynijkerk.nl

Naar de website van Food Academy Nijkerk