Circulair: Werkplaats Meetbaarheid

Categorieën

  • Innovatie en circulair

Projectvoortgangsinformatie

Fase:

In uitvoering

Gerealiseerd:

50%

Voortgang:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Budget:

  1. Naar verwachting
  2. Heeft aandacht nodig
  3. Er zijn problemen

Hoe kunnen ondernemers circulair ondernemen én dat aantonen?

Over dit project

We zijn hard aan het werk om een wereld zonder afval te realiseren. Bij dit werk komt ook de uitdaging om de hoek: hoe meten we circulariteit? Hoe weet je als ondernemer anders of je goed op weg bent? En hoe bepalen we dat ondernemer A meer circulair is dan ondernemer B? 

Hoe ondernemers circulair kunnen ondernemen én dat kunnen aantonen is een zoektocht die we in de werkplaats ‘Meetbaarheid van circulariteit’ gezamenlijk willen maken.

De werkplaats is een praktijknetwerk met een Community of Practice en ongeveer één bijeenkomst per kwartaal. Deelnemers werken actief samen aan hun eigen concrete praktijkprojecten. Iedere werkplaats wordt getrokken door een Werkplaatstrekker die aanspreekpunt is, de bijeenkomsten organiseert, de uitwisseling faciliteert en die juiste kennis en expertise inzet van binnen of buiten de Regio Foodvalley. De exacte invulling zal per werkplaats verschillen.

Het doel van deze werkplaats Meetbaarheid van circulariteit is om te komen tot een objectieve standaard om circulair ondernemen te meten. Met deze standaard kunt u aan uw stakeholders laten zien wat de impact is van uw circulaire inspanningen!

Planning

De werkplaats Meetbaarheid is in 2019 gestart en loopt tot eind 2022. Er zijn ongeveer 4 bijeenkomsten per jaar. De data zijn te vinden op de agenda op www.regiofoodvalleycirculair.nl

Na een aantal succesvolle bijeenkomsten is er in 2020 vooral aan projecten gewerkt zonder openbare bijeenkomsten. In 2021 wordt de focus gelegd op het verbinden van bestaande iniatiatieven en het aansluiten bij de thema's van de andere werkplaatsen. Ook wordt een nieuw traject opgezet met een aantal pilotbedrijven om circulariteit meetbaar te maken.  

Partners

Alfa Accountants, bedrijven die partner zijn van het Living Lab in verschillende sectoren, hogescholen HAN en CHE, provincie Utrecht, gemeente Veenendaal 

Meedoen

Wil je meer informatie of meedoen aan de werkplaats? Dat kan via de website van Regio Foodvalley Circulair.

regiofoodvalleycirculair.nl

 

Contact